Câți pacienți cu virusul COVID-19 sunt internați în spitalele din Chișinău și câte paturi mai sunt disponibile

26 octombrie 2020, ora 09:16

743 de pacienți cu virusul COVID-19 sunt internați în spitalele din municipiul Chișinău. În același timp, 19 562 de pacienți se tratează la domiciliu. Declarația a fost făcută în timpul ședinței operative a Primărie astăzi, 26 octombrie.

Potrivit Șefei Direcției Sănătate, Tatianei Bucearschi, în prezent 1042 de paturi sunt pregătite pentru pacienții cu virusul COVID-19 în spitalele de Chișinău.

„În municipiul Chișinău se menține gradul de alertă privind virusul COVID-19. De asemenea, în suburbii continuă creșterea de mobiditate prin noul tip de coronavirus. Cele mai afectate grupe de vârste sunt peste de peste 60 de ani. Îndemn cetățenii să se adreseze la timp la medicii de familie, în contextul creșterii numărului de cazuri de infecții virale sezoniere.”, a menționat Tatiana Bucearschi.

În prezent, în municipiul Chișinău au fost înregistrate 30 995 de cazuri COVID-19.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram