Candidatul Partidului Liberal Democrat la prezidențiale, Tudor Deliu, susține că dacă va deveni președinte, cel mai probabil, șeful său de partid, Vlad Filat, nu va obține o funcție în aparatul Președinției. Potrivit lui, pentru Filat prioritar acum este să consolideze partidul. 

Dacă Tudor Deliu ajunge președinte va decide pe cine poate angaja în instituția prezidențială. Eu cred că Vlad Filat și-a asumat un rol foarte mare de resetare a PLDM, merge în fiecare organizație, discută cu membrii, cu cetățenii… Asta înseamnă că domnul Filat rămâne să consolideze partidul”, a afirmat Deliu la dezbaterile electorale de la TV8.

Tudor Deliu spune că nu va fi nici comod nici incomod guvernării, ci va activa în interesul cetățenilor. „Tudor Deliu, dacă ajunge președinte va lucra în interesul cetățeanului. Nu poți să fii comod sau incomod pentru cetățean, președintele trebuie să fie cel care unește toți cetățenii Republicii Moldova pe care îi reprezintă”, a menționat candidatul.

Candidatul PLDM susține că se va conduce exact după prevederile Constituției în ceea ce privește atribuțiile președintelui.

La dezbaterile electorale de la TV8 din această seară au participat reprezentantul lui Renato Usatîi, Ilian Cașu, reprezentantului candidatului Andrei Năstase, Alexandru Slusari și candidatul PLDM, Tudor Deliu. Invitat a fost și candidatul independent Igor Dodon, însă nu a participat nici el, nici vreun reprezentant de-al lui.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!