După 111 zile, orașul asutralian Melbourne va ieși din carantină, a anunțat, luni premierul statului Victoria, Daniel Andrews. Pentru prima dată din luna iunie, în oraș nu s-a mai înregistrat niciun caz nou de coronavirus, potrivit BBC  și digi24.ro.

Statul Victoria a fost epicentrul celui de-al doilea val de coronavirus în Australia. Capitala statului, Melbourne, a intrat în caranrină în urmă cu 111 zile.Lluni, autoritățile au declarat că orașul este gata să se redeschidă.

“Cu zero cazuri și atât de multe teste în weekend … putem spune că acum este momentul să redeschidem orașul”, a declarat premierul Daniel Andrews.

În iulie, Victoria a înregistrat o creștere a cazurilor, raportând peste 700 de îmbolnăviri pe zi, dar restricțiile severe au redus aceste cifre.

Andrews i-a lăudat pe cei șase milioane de locuitori ai statului, spunând: „În principiu, această victorie aparține fiecărui cetățean care a respectat regulile”.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!