„Dodon, nu fi fricos, vino la dezbateri”. Acesta este mesajul membrilor PAS Youth pentru Igor Dodon, după ce au organizat un flashmob în fața Președinției în timpul căruia i-au cerut cadidatului la prezidențiale să nu se eschiveze, dar să participe la dezbateri. Pe altă parte, purtătoarea de cuvânt a lui Dodon, Ludmila Muntean spune că, acesta nu are timp de dezbateri, iar comunicarea directă cu oamenii este mult mai importantă.

Ajunși în fața Președinției, membrii PAS Youth au dorit să agațe de gard bannerul care îl cheamă pe Dodon la dezbateri, însă, locul a fost încojurat de polițiști, care nu i-au lăsat să agațe bannerul.

Vrem să-l invităm pe Dodon la dezbateri pentru ca să ne explice anumite promisiuni făcute în 2016 și pe care nu le-a îndeplinit. Vorbim de majorarea pensiilor, dar a fost indexarea rușinioasă din luna octombrie. La fel, a promis în 2016 crearea a 200 de mii de locuri de muncă pentru tineri, promisiuni electorale pe care nu le-a realizat. Totodată, am vrea să clarificăm ce a fost în acel „kuliok”, cât și călătoriile cu avionul privat a lui Plahotniuc care a fost reflectat în presă. Sunt foarte multe întrebări pe care le au oamenii acestei țări, întrebări care trebuie să  fie acordate în cadrul unor dezbateri publice, care în mod normal trebuie să aibă loc înainte de turul I în așa fel încât oamenii să-și formuleze opinii și să știe cu cine să voteze. Oamenii nu vor să vadă emisiuni regizate la Moldova 1 în care vine președintele cu un moderator comod, oamenii vor să vadă dezbateri adevărate printre principalii contracandidați care să discute subiecte de interes național. Îl îndemnăm să deie dovadă de curaj, să nu fie fricos și să vină la aceste dezbateri, pentru că așa este corect într-un stat democratic,” a declarat deputatul PAS, Dan Perciun.

În același timp, purtătoarea de cuvânt a lui Igor Dodon, Ludmila Muntean, a spus că acesta nu are timp pentru a participa la dezbateri sterile: „Comunicarea directă cu oamenii este mult mai importantă pentru președinte. În cele 3 săptămâni de campanie, Igor Dodon a organizat sute de întâlniri cu participarea a zeci de mii de oameni. În ceea ce ține de dezbateri, revenim la acest subiect după 1 noiembrie”, a declarat Muntean pentru tv8.

Precizăm că, pe 1 noiembrie în Republica Moldova se vor desfășura alegeri prezidențiale. Pentru funcția de șef al statului candidează opt pretendenți, printre ei se numără și Igor Dodon drept candidat independent, dar susținut de PSRM.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!