/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spioni deghizați! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Grevă națională în Belarus. S-au închis întreprinderi de stat, universități, magazine și cafenele

missing
26 octombrie 2020, ora 12:54

Grevă națională în Belarus, s-au închis întreprinderi de stat, universități, magazine și cafenele. Lidera opoziției, Svetlana Tikhanovskaia și-a anunțat participarea după ce autoritățile nu au îndeplinit „ultimatumul poporului”, demisa lui Aleksandr Lukașenko, scrie meduza.io.

Angajații mai multor întreprinderi de stat precum: Grodno Azot, Uzina de Tractoare Minsk, Uzina Electrotehnică de la Minsk, Uzina de Tractoare cu roți de la Minsk și „Belorusnefti”, s-au alăturat grevei.

Mulți angajați nu au venit la serviciu, iar cei care s-au prezentat la locul de muncă fie au protestat pe teritoriile întreprinderilor, fie la punctele de control. Totuși, oficial, patronii întreprinderilor spun că uzinele continuă să lucreze.

Și mulți angajați ai întreprinderilor private au anunțat grevă. Au fost închise mai multe centre medicale, magazine, baruri, cafenele, școli de limbi străine, săli de sport, agenții de turism, saloane de înfrumusețare și centre de servicii.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram