Grevă națională în Belarus, s-au închis întreprinderi de stat, universități, magazine și cafenele. Lidera opoziției, Svetlana Tikhanovskaia și-a anunțat participarea după ce autoritățile nu au îndeplinit „ultimatumul poporului”, demisa lui Aleksandr Lukașenko, scrie meduza.io.

Angajații mai multor întreprinderi de stat precum: Grodno Azot, Uzina de Tractoare Minsk, Uzina Electrotehnică de la Minsk, Uzina de Tractoare cu roți de la Minsk și „Belorusnefti”, s-au alăturat grevei.

Mulți angajați nu au venit la serviciu, iar cei care s-au prezentat la locul de muncă fie au protestat pe teritoriile întreprinderilor, fie la punctele de control. Totuși, oficial, patronii întreprinderilor spun că uzinele continuă să lucreze.

Și mulți angajați ai întreprinderilor private au anunțat grevă. Au fost închise mai multe centre medicale, magazine, baruri, cafenele, școli de limbi străine, săli de sport, agenții de turism, saloane de înfrumusețare și centre de servicii.

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!