NASA anunță că pe suprafața Lunii există apă într-o proporție mai mare decât se știa până acum, inclusiv în partea vizibilă a satelitului natural al Pământului. De asemenea, NASA precizează că este vorba de gheață aflată în foarte multe microcratere.

Observatorul Stratosferic SOFIA al NASA a confirmat, pentru prima dată, că există apă pe suprafața „luminată” a Lunii, iar această descoperire arată că apa probabil că există pe întreaga suprafață a satelitului natural al Pământului, și nu numai în zonele întunecate și reci, scrie Digi24.

SOFIA a detectat molecule de apă în craterul Clavius, unul dintre cele mai mari cratere lunare, vizibil de pe Pământ și situat în emisfera sudică a Lunii Observaţiile precedente care vizau suprafaţa lunară au detectat anumite forme de hidrogen, dar nu au putut să facă distincţia între cele existente în apă şi cele prezente într-un compus apropiat din punct de vedere chimic, hidroxil (OH).

Descoperirea anunţată de NASA generează noi întrebări despre felul în care se formează apa şi despre modul în care ea rezistă în condiţiile dificile şi lipsite de aer, așa cum sunt la suprafaţa satelitului natural al Terrei.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!