/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Flăcări în Smolensk și 1,5 miliarde de euro de la UE. Unul dintre cei mai bogați ruși, arestat

/VIDEO/ NASA anunță că a descoperit apă pe Lună

missing
26 octombrie 2020, ora 22:13

NASA anunță că pe suprafața Lunii există apă într-o proporție mai mare decât se știa până acum, inclusiv în partea vizibilă a satelitului natural al Pământului. De asemenea, NASA precizează că este vorba de gheață aflată în foarte multe microcratere.

Observatorul Stratosferic SOFIA al NASA a confirmat, pentru prima dată, că există apă pe suprafața „luminată” a Lunii, iar această descoperire arată că apa probabil că există pe întreaga suprafață a satelitului natural al Pământului, și nu numai în zonele întunecate și reci, scrie Digi24.

SOFIA a detectat molecule de apă în craterul Clavius, unul dintre cele mai mari cratere lunare, vizibil de pe Pământ și situat în emisfera sudică a Lunii Observaţiile precedente care vizau suprafaţa lunară au detectat anumite forme de hidrogen, dar nu au putut să facă distincţia între cele existente în apă şi cele prezente într-un compus apropiat din punct de vedere chimic, hidroxil (OH).

Descoperirea anunţată de NASA generează noi întrebări despre felul în care se formează apa şi despre modul în care ea rezistă în condiţiile dificile şi lipsite de aer, așa cum sunt la suprafaţa satelitului natural al Terrei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram