Deputatul Platformei Demnitate și Adevăr, Liviu Vovc, susține că a primit scrisori de la mai mulți cetățeni care spun că au fost sunați de către reprezentanții partidului „ȘOR” care le-au mulțumit pentru că au semnat în susținerea înscrierii candidatei Partidului Politic „ȘOR”, Violeta Ivanov în cursa pentru alegerile prezidențiale din 1 noiembrie. Astfel, parlamentarul solicită explicații Comisiei Electorale Centrale, dar și de la Centrului pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal.

Solicitată de TV8, șefa serviciului de presă al Partidului Politic „ȘOR” ne-a declarat că nu comentează informațiile prezentate de către deputatul Platformei DA, calificându-le drept „aberații”.

Într-o postare pe Facebook, deputatul Platformei DA susține că a solicitat Comisiei Electorale Centrale și Centrului pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal să verifice informațiile și să acționeze conform legislației în vigoare.

Am primit mai multe scrisori de la cetățeni care au fost telefonați de reprezentanți ai P.P. Șor pentru a le mulțumi că au semnat în susținerea candidatului lor la funcția de președinte. Persoanele în cauză au rămas stupefiate de acest apel deoarece nu au făcut acest lucru și nu l-ar fi făcut niciodată. În acest context apar întrebări referitor la semnăturile din listele de subscripție dar și de unde a obținut acest partid contactele persoanelor.

Am solicitat CEC-ului dar și Centrului pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal să verifice această informație și să acționeze conform legislației”, a scris alesul poporului pe pagina sa de Facebook.

Pe 29 septembrie, Violeta Ivanov a fost înregistrată de CEC drept candidată la funcția de președinte al țării.

Alegerile prezidențiale vor fi organizate pe 1 noiembrie, 2020. Pentru funcția de președinte al R. Moldova în cursa electorală participă opt candidați.

Renato Usatîi (Partidul Nostru, Partidul Politic PN). Andrei Năstase (Partidul Politic Platforma Demnitate și Adevăr, Platforma DA). Tudor Deliu (Partidul Liberal Democrat din R. Moldova, PLDM). Igor Dodon (candidat independent, susținut de Partidul Socialiștilor din R. Moldova, PSRM). Violeta Ivanov (Partidul Politic ȘOR, PP ȘOR). Maia Sandu (Partidul Acțiune și Solidaritate, PAS). Octavian Țîcu (Partidul Unității Naționale, PUN). Dorin Chiartoacă (Mișcarea Politică UNIREA, MPU).

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!