În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 10 444 traversări. Pe sensul de intrare în Republica Moldova s-au înregistrat 5 746 traversări persoane, dintre care 3 860 treceri la frontiera moldo-română,  1 140 treceri la frontiera cu Ucraina și 746 treceri aeriene.  Totodată, 51 de cetățeni au fost sancționați pentru nerespectarea măsurilor de prevenire a Coronavirusului.

Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei (intrare în Republica Moldova) au fost:
Leușeni – 2 014 traversări persoane;
Giurgiulești-Galați –  983 traversări persoane;
Aeroportul Internaţional Chişinău – 746 traversări persoane;
Sculeni – 660 traversări persoane;
Otaci – 254 traversări persoane.

Totodată, pe parcursul a 24 de ore, polițiștii de frontieră au înregistrat următoarele acțiuni ilegale:
– o trecere ilegală a frontierei moldo-ucrainene;
– șapte persoane au încălcat regimul zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere;
– două persoane și două mijloace de transport au fost identificate la trecerea frontierei cu consemne naționale;
51 de persoane au fost documentate pentru nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire și/sau combatere a bolilor epidemice (art.76′ al CC al RM).

În punctele de trecere a frontierei deschise traficului au fost supuse screeningului 10 444 persoane și completate 5 451 fișe epidemiologice individuale. La trecerea frontierei de stat nicio persoană nu a prezentat simptome ale infecției de tip Covid-19.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!