Republica Moldova va beneficia de asistență tehnică nerambursabilă din partea Băncii Mondiale pentru reforma climatului investițional. Este vorba despre circa două milioane opt sute de mii de dolari. Activitățile din cadrul proiectului vor fi implementate până la sfârșitul lunii iunie 2023.

Comisia politică externă și integrare europeană a aprobat pe 28 octombrie avizul consultativ asupra inițierii negocierilor și aprobării semnării Acordului de Cooperare între Guvernul Republicii Moldova și Corporația Financiară Internațională în vederea realizării proiectului „Reforma Climatului Investițional în Republica Moldova faza II”.

Acordul are drept scop sporirea competitivității pe piață a sectorului privat și exporturilor agricole prin deschiderea pieței UE pentru produse de origine animală (came de pasăre, ouă, lapte și produse lactate) și consolidarea capacităților de export a sectorului horticol.

Acordul prevede activități aferente consolidării sistemului de siguranță a alimentelor în Republica Moldova, inclusiv a capacităților de laborator, sistemelor IT și bazei normative privind siguranța produselor de origine animală și transparentizarea sectorului privat prin crearea Depozitarului situațiilor financiare.

Acordul de Cooperare între Guvernul Republicii Moldova și Corporația Financiară Internațională în vederea realizării proiectului „Reforma Climatului Investițional în Republica Moldova faza II” constituție asistență tehnică nerambursabilă. Corporația Financiară Internațională, parte din Grupul Băncii Mondiale, va contribui cu suma de 2 800 000 dolari.

Potrivit prevederilor legale, în cazul tratatelor internaționale, adoptarea deciziei cu privire la inițierea negocierilor este precedată de consultarea Comisiei politică externă și integrare europeană a Parlamentului.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!