/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 804: „Cadou” pentru Putin, amenințare atomică și sportiv ucis! Zelenski cere arme livrate rapid

În baza unei invitații la vot. Soluțiile propuse de autorități în cazul alegătorilor din Spania, Franța și Irlanda, unde au fost introduse restricții

missing
28 octombrie 2020, ora 16:00

Ambasadele Republicii Moldova din Spania, Franța și Irlanda discută cu autoritățile statelor respective în vederea identificării unor soluții pentru ca alegătorii ce au reședința în aceste țări, unde au fost impuse restricții anti-COVID, să-și poată exercita dreptul la vot.

Ministrul Afacerilor Interne Pavel Voicu a spus la ședința de pe 28 octombrie a Guvernului că formulele agreate sunt diferite, dar în principiu se referă la posesia unor adeverințe, scrisori, fotografii cu invitația de a participa la vot, cu o adresă anumită.

„Buletinele de vor în toate statele au fost deja livrate și recepționate, respectiv pe ultima sută de metri vor ajunge la fiecare birou electoral. În cazul câtorva state avem o înăsprire a restricțiilor. Este vorba despre Spania, Franța, Irlanda. În cazul acestor țări, ambasada lucrează împreună cu autoritățile acestor state în vederea agreării unor formule prin care cetățenii noștri vor putea să evite restricțiile de mobilitate în interiorul țării ca să se deplaseze la cea mai apropiată secție de vot. Formulele agreate sunt diferite, dar în principiu se referă la posesia unor adeverințe, scrisori, fotografii cu invitația de a participa la vot, cu o adresă anumită. În aceste clipă agreăm formula care ar fi acceptată de către autoritățile din Irlanda”, a spus ministrul.

Amintim că alegătorii moldoveni din patru state ar putea întâmpina dificultăți în exercitarea dreptului la vot pe 1 noiembrie. Aceasta după ce Franța, Spania, Irlanda, Israel au stabilit măsuri restrictive în contextul pandemiei de COVID-19.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram