Italia a raportat 24.991 de noi infecţii cu coronavirus în ultimele 24 de ore. Ministerul a raportat, de asemenea, 205 decese din cauza noului coronavirus, comparativ cu 221 în ziua precedentă. 37.905 de oameni au murit până acum în Italia din cauza coronavirusului, al doilea cel mai mare număr din Europa după Marea Britanie, şi au fost înregistrate şi 589.766 de cazuri de boală, scrie mediafax.ro.

Italia a raportat 24.991 de noi infecţii cu coronavirus în ultimele 24 de ore, a declarat miercuri Ministerul Sănătăţii, un nou record înregistrat în Cizmă, pe măsură ce au crescut cazurile din regiunea nordică a Lombardiei. În ziua precedentă, se înregistrase 21.994 de cazuri, notează Reuters.

Ministerul a raportat, de asemenea, 205 decese din cauza noului coronavirus, comparativ cu 221 în ziua precedentă.
Şi numărul de teste efectuate a crescut la un nou record de 198.952 de la 174.398 cu o zi mai devreme.

În încercarea de a încetini răspândirea virusului, guvernul a impus săptămâna aceasta noi restricţii, cum ar fi închiderea mai devreme a barurilor şi restaurantelor şi închiderea sălilor de sport, cinematografelor şi teatrelor.

37.905 de oameni au murit până acum în Italia din cauza coronavirusului, al doilea cel mai mare număr din Europa după Marea Britanie, şi au fost înregistrate şi 589.766 de cazuri de boală.

Regiunea nordică a Lombardiei, care include capitala Milano, a fost epicentrul epidemiei la începutul acestui an şi rămâne, de departe, cea mai grav afectată şi de cel de-al doilea val.

Regiunea a raportat 7.558 de cazuri noi, miercuri, faţă de 5.035 marţi. Regiunea vecină Piemonte a avut al doilea cel mai mare număr, înregistrând 2.827 de cazuri.

Walter Ricciardi, consilier ştiinţific al Ministerului Sănătăţii, a spus, miercuri, că atât Milano, cât şi sudul oraşului Napoli ar trebui să fie închise. Însă primarii celor două oraşe au îndemnat guvernul să respingă ideea.

Datele de miercuri au arătat că internările în spitale au crescut cu 1.151 în toată Italia în ultima zi, numărul total fiind de 16.517, în timp ce numărul pacienţilor aflaţi la terapie intensivă au crescut cu 125 până la 1.536 – mai mult decât atunci când guvernul a introdus un blocaj la nivel naţional în martie.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!