/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

Premieră la Teatrul Național „Mihai Eminescu”. Spectacolul care va fi pus în scenă

missing
28 octombrie 2020, ora 16:27

Surpriză pentru spectatorii teatrului Național „Mihai Eminescu”. În ultimele două zile ale lunii octombrie, actorii vor pune în scenă, în premieră, spectacolul „Hamlet în sos picant” după Aldo Nicolaj, în regia lui Alexandru Cozub.

Potrivit reprezentanților teatrului, acesta urmează a fi cel mai condimentat spectacol al stagiunii cu mult umor, iar doritorii de al vedea sunt așteptați pe 30 și 31 octombrie, la ora 18.00, în Sala Mare.

„Hamlet în sos picant” după Aldo Nicolaj desfășoară o panoplie de situații comice savuroase pe canavaua unei piese-reverie mustind umor (pe alocuri negru). Acțiunea are loc la Castelul Elsinore, însă nu în sala tronului, ci în bucătăria regală unde master –șeful Froggy drege, din polonic, cuțite și pahare, tragedia prințului danez bântuit de himere; ba chiar, pentru mai mult efect, din gelozie și amor rănit, îmbracă armura bătrânului Hamlet.

Pentru cunoscătorii textul original, se spune într-un comunicat al teatrului, trama re-elaborată și re-inventată cu mijloacele teatrului absurdului, e cel puțin curioasă și incitantă.

Printre actorii implicați în spectacol se numără: Petru Hadârcă, Angela Ciobanu, Diana Decuseară, Dan Melnic, Ghenadie Gâlcă, Margareta Pântea, Iurie Focșa, Mihai Zubcu, Alexandru Pleșca.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram