/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

Situația pandemică e sub control? Ministra Sănătății spune că numărul cazurilor grave și medii sunt în scădere

missing
28 octombrie 2020, ora 15:32

Ministra Sănătății dă asigurări că situația pandemică în Republica Moldova este sub control. În cadrul ședinței Guvernului, de pe 28 octombrie, Viorica Dumbrăveanu a spus că numărul persoanelor intubate, a cazurilor grave și medii este în descreștere. 

„A scăzut numărul cazurilor grave, dacă media era de 300 de persoane în stare gravă, la moment noi avem circa 200 de persoane care sunt în stare gravă. A scăzut considerabil și numărul persoanelor care sunt intubate. Dacă noi am avut o medie de circa 60 de persoane care erau intubate, la moment avem circa 30 de persoane  care sunt intubate”, a spus Viorica Dumbrăveanu.

Ministra a declarat că a mai descrescut numărul persoanelor care sunt în stare de gravitate medie și a persoanelor care sunt în tratament la domiciliu. În prezent, peste șapte mii de persoane se tratează la domiciliu.

„Situația este controlabilă. Locuri în spitale sunt, inclusiv în Secția Terapie Intensivă”, a precizat minsitra Sănătății.

Bilanțul persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns la 72 460 de cazuri în Republica Moldova, iar celor decedați la 1 710 .

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram