Ministra Sănătății dă asigurări că situația pandemică în Republica Moldova este sub control. În cadrul ședinței Guvernului, de pe 28 octombrie, Viorica Dumbrăveanu a spus că numărul persoanelor intubate, a cazurilor grave și medii este în descreștere. 

„A scăzut numărul cazurilor grave, dacă media era de 300 de persoane în stare gravă, la moment noi avem circa 200 de persoane care sunt în stare gravă. A scăzut considerabil și numărul persoanelor care sunt intubate. Dacă noi am avut o medie de circa 60 de persoane care erau intubate, la moment avem circa 30 de persoane  care sunt intubate”, a spus Viorica Dumbrăveanu.

Ministra a declarat că a mai descrescut numărul persoanelor care sunt în stare de gravitate medie și a persoanelor care sunt în tratament la domiciliu. În prezent, peste șapte mii de persoane se tratează la domiciliu.

„Situația este controlabilă. Locuri în spitale sunt, inclusiv în Secția Terapie Intensivă”, a precizat minsitra Sănătății.

Bilanțul persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns la 72 460 de cazuri în Republica Moldova, iar celor decedați la 1 710 .

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!