Maestrul Nicolae Botgros, fiind diagnosticat cu virusul COVID-19, a fost transferat la Institutul de Medicină Urgentă în seara zilei de 26 octombrie, după ce inițial fusese internat într-un alt spital guvernamental.

Informația a fost oferită de către purtătoarea de cuvânt a Instituitului de Medicină Urgentă, Dorina Arsene. Ea însă nu a precizat în care instituție medicală a fost inițial internat dirijorul.

„În prezent Nicolae Btogros face o formă severă de COVID-19 și este internat în Secția Reanimare. Tratamentele sunt coordonate multidisciplinar cu cei mai buni specialiști din țară”, a comunicat Dorina Arsene pentru tv8.md.

Fiul maestrului, Corneliu Botgros a declarat pentru publika.md că mai multe persoane din Orchestra „Lăutarii” au fost testate pozitiv. Acesta a mai adăugat că mai multe detalii nu ştie pentru că ei sunt izolaţi în spital fără telefoane, iar despre starea lor află doar de la șeful secţiei unde sunt internaţi.

Nicolae Botgros are 65 de ani şi s-a născut în satul Badicu-Vechi, raionul Cahul. Orchestra Națională de muzică populară „Lăutarii” a fost fondată în anul 1970, în cadrul Filamornicii de Stat de către interpretul Nicolae Sulac. Datorită abilităților sale de violonist, Nicolae Botgros a fost numit opt ani mai târziu conducător al Orchestrei Populare „Lăutarii”.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!