Cetățenii Republicii Moldova vor putea călători fără vize în Brazilia. Termenul de ședere este următorul, 90 de zile în decursul a jumătate de an. 

Comisia politică externă și integrare europeană a aprobat pe 28 octombrie avizul consultativ de inițiere a negocierilor și aprobarea semnării Acordului, încheiat prin schimb de note, între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Republicii Federative Brazilia privind abolirea vizelor de scurtă ședere pentru titularii pașapoartelor ordinare.

Acordul va oferi posibilitatea cetățenilor din Republica Moldova și Brazilia, titulari de pașapoarte ordinare, de a călători reciproc fără vize în scopuri turistice, de tranzit sau de afaceri.

Proiectul documentului reglementează condițiile de intrare, ședere și tranzitare a teritoriilor celor două țări de către cetățenii ambelor state.

„Actualitatea Acordului în cauză este determinată de interesul comun al Republicii Moldova și al Republicii federative Brazilia de a impulsiona, diversifica și dezvolta relațiile de prietenie și colaborare între țări, de a facilita interacțiunea dintre oamenii de afaceri și de a dezvolta turismul”, se menționează în nota informativă a proiectului.

Acordul urmează a fi încheiat pentru o perioadă nedeterminată.

În 2014, Parlamentul a ratificat un acord similar pentru abolirea regimului de vize cu Brazilia, care nu a intrat în vigoare din motivul neîndeplinirii procedurilor interne de către partea braziliană.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!