Candidatul Mișcării Politice UNIREA la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie, Dorin Chirtoacă, întrebat de experta anticorupție Cristina Țărnă, cum va proceda în cazul în care, fiind ales și desemnat președinte al R, Moldova, va primi de la un susținător un pachet cu mai multe costume de marcă internațională, Chirtoacă susține că nu va accepta cadoul, calificându-l drept act de corupție. Declarații au fost făcute miercuri, 28 octombrie, în cadrul dezbaterilor electorale de la TV8.

Cristina Țărnă, expertă anticorupție: Un susținător aprig al dvs care a urmărit toate emisiunile cu participarea dvs, mișcat de faptul că trebuie să vă cârpiți pantalonii, după ce ajungeți președinte decide să facă un gest din suflet și decidă să vă ofere în dar mai multe costume de la Giorgio Armani. Chiar dacă nu vă cunoașteți personal el dorește să facă acest gest pentru că vă apreciază. Cum procedați?”

Dorin Chirtoacă, candidat Mișcarea Politică UNIREA:Situația este prea ieftină. Ridicol. Imaginația nu este suficientă. Este exclus acest lucru, nu țin la haine de lux. Ceasul l-am cumpărat de pe un vas. Lucrurile mi le procur singur, nu accept pomeni. Conform legii, trebuie transmise organelor anchetei care trebuie să-l ia la întrebări. Transmit obiectele”.

Anterior, în cadrul emisiunii Cutia Neagră de la TV8, liderul liberalilor, Dorin Chirtoacă, a declarat că duce o viață austeră, iar pe lună cheltuie mai puțin de 3000 de lei. Politicianul a mai spus că nu prea-și cumpără haine și umblă cu o pereche de pantaloni rupți și cusuți și cu un sacou pe care a dat, acum zece ani, 50 de euro.

Invitații rundei de dezbateri de astăzi sunt candidatul Platformei DA, Andrei Nastase, cel al Blocului electoral „Unirea”, Dorin Chirtoacă, candidata Partidului Șor, Violeta Ivanov și cel al PLDM, Tudor Deliu.

Alegerile prezidențiale vor fi organizate pe 1 noiembrie, 2020. Pentru funcția de președinte al R. Moldova în cursa electorală participă opt candidați.

Renato Usatîi (Partidul Nostru, Partidul Politic PN). Andrei Năstase (Partidul Politic Platforma Demnitate și Adevăr, Platforma DA). Tudor Deliu (Partidul Liberal Democrat din R. Moldova, PLDM). Igor Dodon (candidat independent, susținut de Partidul Socialiștilor din R. Moldova, PSRM). Violeta Ivanov (Partidul Politic ȘOR, PP ȘOR). Maia Sandu (Partidul Acțiune și Solidaritate, PAS). Octavian Țîcu (Partidul Unității Naționale, PUN). Dorin Chiartoacă (Mișcarea Politică UNIREA, MPU).

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!