Scandal în sectorul Râșcani al capitalei. Locuitorii mai multor blocuri de locuit se plâng de faptul că o companie ar fi început să construiască ilegal un drum prin curtea lor. Directorul companiei susține, însă, că are toate documentele, care îi permit să facă drumul. Pentru a se împotrivi lucrărilor, oamenii au sădit copaci. Chiar și așa, azi dimineață ei s-au pomenit cu un șantier sub case, așa că au sunat la poliție.

“Acesta este drum în sector de reședință. Eu în proiectul meu de bază am structura drumului care este autorizată. – Putem să vedem? – Da, iată copia e aici, dare nu vă aduc originalele. – Anume cum trebuie de construit? – Iată, poftim responsabilul, structura cum trebuie să existe. – Trecerilor acestea? – Nu, haideți să vă arăt proiectul de 100 de foi.”

Acești oameni locuiesc în blocurile de pe strada Albișoara, într-o zonă în care, în ultimii ani s-a ridicat un complex locativ. Iar acum, a început și construcția unui drum, care duce din curtea complexului spre strada Albișoara. Oamenii se plâng că drumul este construit pe terenul de joacă al copiilor.

“Sâmbătă, noi am sădit copaci aici, în curtea din fața blocurilor, în care noi trăim. Azi dimineață, în pe furiș, într-o oră, au scos copacii și s-a început construcția drumului.”

“Copiii nu pot să iasă, pot să nimerească sub mașină. Seara este ambuteiaj. Aici este teren de joacă pentru copii, așa că aici nu trebuie să fie amenajat drum.”

De partea cealaltă, directorul companiei de construcții, care a venit la fața locului, susține că are toate documentele necesare pentru a efectua asemenea lucrări.

VLADIMIR TONU, DIRECTORUL COMPANIEI DE CONSTRUCȚII: – Oamenii spun că este zonă verde? – Asta este poziția dumnealor, dar noi avem acte permisive. Este plan general pentru amenajare, mergem la Primărie și le prezentăm. Le-am prezentat de 100 de ori, dar nimeni nu vrea să se uite la ele.”

Tot acolo a venit și pretorul sectorului Râșcani, care susține că lucrările sunt legale.

VLAD MELNIC, PRETOR SECTORUL RÂȘCANI: – Este legal acest drum ori nu? – Este legal, cu informații suplimentare o să vin mai târziu.”

Până la urmă, directorul companiei, împreună cu câțiva locatari și un consilier din Consiliul Municipal, s-au înțeles să meargă la Primărie, pentru a verifica, dacă există ori ba o autorizație pentru construcția acestui drum. Solicitat de TV8, viceprimarul Victor Chironda nu ne-a răspuns la telefon pentru a ne oferi detalii despre acest caz.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!