/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 755: Avertismentul lui Podoliak și sancțiuni UE. Cea mai mare bază NATO din Europa, în construcție

Veste bună. Moldovenii din Irlanda vor putea, totuși, să voteze

29 octombrie 2020, ora 22:54

Moldovenii din Irlanda, totuși, vor avea posibilitatea să voteze. Ambasada Republicii Moldova în Irlanda tocmai a primit aprobarea autorităților irlandeze de a organiza scrutinul din 1 noiembrie. Despre aceasta a anunțat Maia Sandu, pe pagina de pe o rețea socială.

Precizăm că, astăzi încă nu era clar dacă moldovenii din Irlanda vor putea sau nu să-și exprime dreptul la vot, după ce pe 20 octombrie autoritățile irlandeze au emis alertă de sănătate publică COVID-19. Restricțiile urmează să rămână în vigoare pentru o perioadă de 6 săptămâni.

„Ne bucurăm că, în urma implicării Ambasadei Republicii Moldova, datorită rugăminților noastre și cu ajutorul partenerilor din Partidul Popular European, am reușit să asigurăm dreptul cetățenilor noștri la vot. Vom depune în continuare eforturile necesare pentru ca toți moldovenii, oriunde s-ar afla, să poată vota pe 1 noiembrie”, a scris Maia Sandu pe Facebook.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram