Moldovenii din Irlanda, totuși, vor avea posibilitatea să voteze. Ambasada Republicii Moldova în Irlanda tocmai a primit aprobarea autorităților irlandeze de a organiza scrutinul din 1 noiembrie. Despre aceasta a anunțat Maia Sandu, pe pagina de pe o rețea socială.

Precizăm că, astăzi încă nu era clar dacă moldovenii din Irlanda vor putea sau nu să-și exprime dreptul la vot, după ce pe 20 octombrie autoritățile irlandeze au emis alertă de sănătate publică COVID-19. Restricțiile urmează să rămână în vigoare pentru o perioadă de 6 săptămâni.

„Ne bucurăm că, în urma implicării Ambasadei Republicii Moldova, datorită rugăminților noastre și cu ajutorul partenerilor din Partidul Popular European, am reușit să asigurăm dreptul cetățenilor noștri la vot. Vom depune în continuare eforturile necesare pentru ca toți moldovenii, oriunde s-ar afla, să poată vota pe 1 noiembrie”, a scris Maia Sandu pe Facebook.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!