/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Imagini video care-l contrazic pe Dodon. Consultanți din Federația Rusă, la sediul PSRM, după alegerile locale din 2019

missing
30 octombrie 2020, ora 21:46

După ce Igor Dodon a negat și a spus că în nicio campanie nu ar fi apelat la consultanți străini, jurnaliștii de la Rise Moldova au publicat o secvență video din ziua alegerilor locale din noiembrie 2019, care demonstrează contrariul. În aceasta apar câțiva consultanți din Federația Rusă. De partea cealaltă, drept reacție, purtătoarea de cuvânt a candidatului independent, susținut de socialiști, a calificat imaginile drept desene animate.

Imaginile, potrivit jurnaliștilor de la Rise Moldova ar fi fost făcute de Igor Dodon, la oficiul central al PSRM, atunci când se anunțau rezultatele preliminare ale  alegerilor locale din 4 noiembrie 2019. În înregistrare, apar mai mulți socialiști, printre care și actualul ministru al Justiției, Fadei Nagacevschi. Nu lipsesc nici consultanții ruși, potrivit rise.md. Este vorba de Serghei Galiev, specialist în drept electoral, Leonid Gonin, consultant politic și Iurii Gudlin, specialist în rețele de distribuție electorală.

Recent, Rise Moldova și Centrul rus de investigații „Dossier”, au publicat o investigație, care arată faptul că, de-a lungul anilor, acesta ar fi trimis informații confidențiale funcționarilor de rang înalt din administrația lui Putin.

De asemenea, investigația respectivă arată că în campanie ar fi fost consultat de zeci de polit-tehnologi din Federația Rusă, inclusiv agenți FSB, unul dintre aceștia fiind surprins la balconul sediului PSRM. Igor Dodon a declarat atunci că informațiile sunt false și a negat faptul că ar fi angajat consultanți ruși.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram