După ce Igor Dodon a negat și a spus că în nicio campanie nu ar fi apelat la consultanți străini, jurnaliștii de la Rise Moldova au publicat o secvență video din ziua alegerilor locale din noiembrie 2019, care demonstrează contrariul. În aceasta apar câțiva consultanți din Federația Rusă. De partea cealaltă, drept reacție, purtătoarea de cuvânt a candidatului independent, susținut de socialiști, a calificat imaginile drept desene animate.

Imaginile, potrivit jurnaliștilor de la Rise Moldova ar fi fost făcute de Igor Dodon, la oficiul central al PSRM, atunci când se anunțau rezultatele preliminare ale  alegerilor locale din 4 noiembrie 2019. În înregistrare, apar mai mulți socialiști, printre care și actualul ministru al Justiției, Fadei Nagacevschi. Nu lipsesc nici consultanții ruși, potrivit rise.md. Este vorba de Serghei Galiev, specialist în drept electoral, Leonid Gonin, consultant politic și Iurii Gudlin, specialist în rețele de distribuție electorală.

Recent, Rise Moldova și Centrul rus de investigații „Dossier”, au publicat o investigație, care arată faptul că, de-a lungul anilor, acesta ar fi trimis informații confidențiale funcționarilor de rang înalt din administrația lui Putin.

De asemenea, investigația respectivă arată că în campanie ar fi fost consultat de zeci de polit-tehnologi din Federația Rusă, inclusiv agenți FSB, unul dintre aceștia fiind surprins la balconul sediului PSRM. Igor Dodon a declarat atunci că informațiile sunt false și a negat faptul că ar fi angajat consultanți ruși.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!