Partidul Politic Acasă Construim Europa (PACE) anunță că nu susține niciun candidat în campania electorală pentru scrutinul prezidențial din 1 noiembrie. Decizia a fost luată unanim la ședința Consiliului Politic Național al partidului.

Considerăm că nu suntem în drept să indicăm membrilor echipei cât și simpatizanților noștri pe cine să voteze, și în general dacă să aleagă sau nu, să meargă sau să nu meargă la vot. Motivul deciziei noastre este condiționat de faptul că, anterior, am dat dovadă de maturitate politică și am făcut apel public către forțele pro europene în vederea stabilirii unui candidat comun, ei însă nu au răspuns acestui apel, punând astfel în față, în detrimentul țării și al poporului – propriul ego”, se spune într-un comunicat de presă al formațiunii.

În cazul alegerilor din turul doi de scrutin va fi convocat încă o dată Consiliul Politic Național și formațiunea va decide atunci pe cine va susține.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!