Cină de taină la un restaurant. Mai mulți deputați, foști democrați, au fost surprinși în această seară în compania episcopului Siluan. Printre aceștia s-a aflat și Eugeniu Nichiforciuc, și el fost deputat democrat, acum – independent. În total, cinci persoane au fost văzute, astăzi, stând la aceeași masă, într-un local din Capitală. Potrivit surselor noastre, politicienii l-ar fi îndemnat pe episcop să-i convingă pe enoriași să-l voteze, duminică, pe Igor Dodon. Echipa noastră de filmare a reușit să-i surprindă pe scările restaurantului. Aceștia au evitat să ne spună despre ce au discutat.

EUGENIU NICHIFORCIUC, DEPUTAT INDEPENDENT FOST DEMOCRAT: „Dar care-i motivul întrebării? Eu trebuie să vă dau raportul din viața mea personală. Faceți investigații. Toată lumea discută despre alegeri”.

Potrivit surselor noastre, subiectul discuției ar fi fost alegerile prezidențiale de duminică. Mai exact politicienii l-ar fi îndemnat pe Siluan să-i convingă pe enoriași ca să-l voteze pe Igor Dodon. Sursele noastre precizează că la discuții ar fi participat și Alexandru Vâlcu, unul dintre apropiații lui Igor Dodon, dar și fostul deputat PD, Vladimir Andronachi. Printre cei care au stat la o masă s-ar fi aflat și fostul șef al SIS, Vasile Botnari condamnat pentru expulzarea profesorilor turci.

VASILE BOTNARI, FOST ȘEF SIS: „Am luat masa. Treaba mea cu cine, cu prietenii. Pur și simplu am luat masa, nu sunt o persoană publică. Nu, domnule sunt apolitic, la revedere.”

Aceștia au venit cu mașini scumpe, pe care le-au parcat în fața localului de pe strada Veronica Micle. Nu am reușit să vorbim cu episcopul Siluan și ceilalți participanți la întâlnirea din local, deoarece aceștia au urcat repede în mașini și au plecat. Episcopul Siluan a mai fost implicat în politică. Acum doi ani, el îl lăuda pe fostul lider al democraților Vladimer Plahotniuc, la posturile de televiziune afiliate fostului lider PD.

“Am putea să aducem mai multe nume notorii din țara noastră și aici mă refer la domnul Vlad Plahotniuc, domnia sa atunci, în 2006, s-a implicat primordial în tot ce înseamnă construcția și refacerea complexului monastic”.

Secretarul Mitropoliei Moldovei, Vadim Cheibaș, a declarat pentru TV8 că o să vină cu o reacție după difuzarea știrii.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!