TV8 a atacat în instanță decizia Consiliului Audiovizual prin care a fost amendat postul nostru de televiziune pentru că nu ar fi oferit dreptul la replică în cadrul emisiunii „Politica”. Potrivit avoactului, decizia CA a fost una ilegală și părtinitoare. Președintele Consiliului, Dragoș Vicol, nu ne-a răspuns la telefon, pentru o reacție.

VITALIE ENACHI, AVOCAT: „Am contestat această decizie. Urmează Curtea de Apel să se expună în baza legalității. Noi o considerăm neîntemeiată și ilegală. Analizând această decizie care a fost, ieri, publicată, a fost slab motivată”.

Potrivit avocatului, moderatoarea emisiunii Politica, Natalia Morari, și-a exercitat funcția într-un mod profesionist, conform normelor Codului Deontologic al Jurnalistului.

VITALIE ENACHI, AVOCAT: „Urmează să fie expusă poziția CA pe referință. Urmează să facem cunoștință cu procesul verbal… Unii membri au fost părtinitori. Este un abuz față de presa idependentă”.

Contestarea va fi examinată în termeni restrânși, spune avocatul, întrucât cazul este calificat drept unul electoral și a vizat un candidat la prezidențiale. Președintele Consiliului Audiovizualui nu ne-a răspuns la telefon, pentru o reacție. Nici la numărul de contact al serviciului de comunicare nu ne-a răspuns nimeni. , Pe 26 octombrie, postul de televiziune TV8 a fost amendat cu 7000 de lei de către Consiliul Audiovizualului, pentru că nu ar fi oferit dreptul la replică în cadrul emisiunii „Politica”, moderată de Natalia Morari.

Subiectul a fost inclus pe ordinea de zi a CA în urma unei sesizări, depusă de Centrul pentru protecția drepturilor jurnaliștilor din Republica Moldova. De partea cealaltă, TV8 a calificat decizia drept o intimidare a jurnaliștilor și un atac asupra libertății de exprimare. Într-o declarație publică, postul de televiziune TV8 a precizat că, în cadrul emisiunii Politica Nataliei Morari, din 6 octombrie, echilibrul a fost asigurat prin diversitatea opiniilor celor trei experți invitați în platou, fiind asigurată o dezbatere corectă între participanții la respectiva emisiune.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!