Contestația depusă în instanță de postul de TV 8, după decizia Consiliului Audiovizual prin care a fost amendat postul nostru de televiziune pentru că nu ar fi oferit dreptul la replică în cadrul emisiunii „Politica”, a fost admisă.

Decizia a fost luată astăzi de Curtea de Apel Chișinău. În aceste condiții, a fost anulată și amenda care a fost aplicată de CA.

Pe 26 octombrie, postul de televiziune TV8 a fost amendat cu 7000 de lei de către Consiliul Audiovizualului, pentru că nu ar fi oferit dreptul la replică în cadrul emisiunii „Politica”, moderată de Natalia Morari.

Subiectul a fost inclus pe ordinea de zi a CA în urma unei sesizări, depusă de Centrul pentru protecția drepturilor jurnaliștilor din Republica Moldova. De partea cealaltă, TV8 a calificat decizia drept o intimidare a jurnaliștilor și un atac asupra libertății de exprimare. Într-o declarație publică, postul de televiziune TV8 a precizat că, în cadrul emisiunii Politica Nataliei Morari, din 6 octombrie, echilibrul a fost asigurat prin diversitatea opiniilor celor trei experți invitați în platou, fiind asigurată o dezbatere corectă între participanții la respectiva emisiune.

Mai mult, ieri, în cadrul ședinței CA, președintele Consiliului, Dragoș Vicol, a făcut mai multe declarații la acest subiect, calificând emisiunea Politica Nataliei Morari drept un  atac furibund.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!