/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

Contestația depusă de TV8 în instanță privind decizia CA, care a amendat postul nostru de televiziune, admisă 

missing
31 octombrie 2020, ora 11:12

Contestația depusă în instanță de postul de TV 8, după decizia Consiliului Audiovizual prin care a fost amendat postul nostru de televiziune pentru că nu ar fi oferit dreptul la replică în cadrul emisiunii „Politica”, a fost admisă.

Decizia a fost luată astăzi de Curtea de Apel Chișinău. În aceste condiții, a fost anulată și amenda care a fost aplicată de CA.

Pe 26 octombrie, postul de televiziune TV8 a fost amendat cu 7000 de lei de către Consiliul Audiovizualului, pentru că nu ar fi oferit dreptul la replică în cadrul emisiunii „Politica”, moderată de Natalia Morari.

Subiectul a fost inclus pe ordinea de zi a CA în urma unei sesizări, depusă de Centrul pentru protecția drepturilor jurnaliștilor din Republica Moldova. De partea cealaltă, TV8 a calificat decizia drept o intimidare a jurnaliștilor și un atac asupra libertății de exprimare. Într-o declarație publică, postul de televiziune TV8 a precizat că, în cadrul emisiunii Politica Nataliei Morari, din 6 octombrie, echilibrul a fost asigurat prin diversitatea opiniilor celor trei experți invitați în platou, fiind asigurată o dezbatere corectă între participanții la respectiva emisiune.

Mai mult, ieri, în cadrul ședinței CA, președintele Consiliului, Dragoș Vicol, a făcut mai multe declarații la acest subiect, calificând emisiunea Politica Nataliei Morari drept un  atac furibund.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram