/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Actele de vandalism asupra cimitirului evreiesc sunt tot mai frecvente în ultimul timp

31 octombrie 2020, ora 20:06

Timp de două nopți, cimitirul evreiesc din Chișinău a fost atacat de vandali ce au lăsat în urmă morminte distruse și inscripții simbolistice. Imaginile cu daunele provocate de răufăcători au apărut pe rețelele de socializare, după ce au fost publicate de un locuitor al capitalei, care a mers la cimitir să viziteze mormintele rudelor decedate.

EDUARD EDU, CIMITIRUL EVREIESC: Vineri, angajații noștri au observat mai multe morminte stricate, pietre funerare dărâmate, dar de asemenea, de data asta, vineri și sâmbătă am sesizat și anumite simbolistici. Știm sigur că poliția s-a autosesizat și am început o colaborare cu ei în vederea identificării celor care au făcut astfel de acte de vandalism”.

Nu este pentru prima dată când cimitirul evreiesc este ținta actelor de vandalism. Dacă înainte indivizii distrugeau plăcile de granit ale mormintelor, ultimele dăți, au lăsat inscripții simbolistice, care pun în gardă administrația cimitirului. Un act asemănător a fost înregistrat și miercurea trecută.

Responsabilii de la poliție nu au fost de găsit pentru a ne oferi mai multe detalii.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram