Timp de două nopți, cimitirul evreiesc din Chișinău a fost atacat de vandali ce au lăsat în urmă morminte distruse și inscripții simbolistice. Imaginile cu daunele provocate de răufăcători au apărut pe rețelele de socializare, după ce au fost publicate de un locuitor al capitalei, care a mers la cimitir să viziteze mormintele rudelor decedate.

EDUARD EDU, CIMITIRUL EVREIESC: Vineri, angajații noștri au observat mai multe morminte stricate, pietre funerare dărâmate, dar de asemenea, de data asta, vineri și sâmbătă am sesizat și anumite simbolistici. Știm sigur că poliția s-a autosesizat și am început o colaborare cu ei în vederea identificării celor care au făcut astfel de acte de vandalism”.

Nu este pentru prima dată când cimitirul evreiesc este ținta actelor de vandalism. Dacă înainte indivizii distrugeau plăcile de granit ale mormintelor, ultimele dăți, au lăsat inscripții simbolistice, care pun în gardă administrația cimitirului. Un act asemănător a fost înregistrat și miercurea trecută.

Responsabilii de la poliție nu au fost de găsit pentru a ne oferi mai multe detalii.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!