Cei mai activi alegători din Republica Moldova, până la această oră, s-au dovedit a fi cei din municipiul Chișinău, UTA Găgăuzia, raioanele Orhei și Cahul și municipiul Bălți.

Până la ora 13.40, în municipiul Chișinău și-au exprimat votul peste 147,6 de mii de oameni. Pe al doilea loc, după numărul de votanți, este UTA Găgăuzia, unde la urnele de vot s-au prezentat peste 31 de mii de oameni.

Următoarele cele mai active raioane sunt Orhei (26 de mii), municipiul Bălți (23,4 de mii), Cahul (23,3 de mii) și Hâncești (22 de mii), fiind urmate de raioanele Ungheni (21,2 de mii) și Ialoveni (20 de mii).

În raionul Soroca au votat peste 19,6 de mii de alegători, la Fălești – 18,7 de mii, la Căușeni și Florești – 17,7 de mii, iar la Sângerei – 17,2 de mii de oameni.

Câte 16 mii de alegători au votat în raioanele Edineț, Drochia, Strășeni și Anenii Noi.

Până la această oră, în Republica Moldova au votat peste 726 de mii de oameni.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!