Peste 200 de deținuți care se află în două instituții penitenciare din regiunea transnistreană își vor exercita dreptul la vot, în premieră. Despre aceasta a anunțat președintele Comisiei Electorale Centrale, Dorin Cimil, în cadrul unei conferințe de presă. Potrivit lui, la fel, vor putea vota prima dată și persoanele aflate în două centre de plasament de peste Nistru.

În premieră vor participa la alegeri persoanele deținute din penitenciarele nr.8 și nr.12 din orașul Bender. Astfel, funcționarii electorali din secția de votare 4/40 din Varnița, Anenii Noi s-au deplasat spre Bender pentru a asigura dreptul la vot a 223 de deținuți și angajați ai acestor două instituții penitenciare.

De asemenea, 128 de alegători din cadrul a două centre de plasament pentru persoane vârstnice și cu dizabilități de la Cocieri”, a anunțat Cimil.

Potrivit CEC, solicitarea la Comisie a venit din partea Comisiei Unificate de Control și a fost acceptată. La CUC cu acest demers s-au adresat Administrația Națională a Penitenciarelor și administrațiile celor două centre de plasament.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!