Și la secția de votare deschisă în localitatea Gura Bîcului, raionul Anenii Noi acolo unde votează alegătorii din regiunea transnistreană s-au format cozi. În preajma secției de votare de acolo a fost surprins un microbuz cu numere de inmatriculare transnistrene, iar un grup de alegători a fost audiat de către polițiști.

Reporterii TV8 au surprins un microbuz în preajma secției de votare din Gura Bîcului. Întrebați dacă au fost aduși organizat la secția de votare, oamenii au refuzat să comenteze.

Reporter TV8:Spuneți-mi, vă rog, s-a stabilit că ați încălcat legea?”

Alegător:Am încălcat. Domnișoară, nu-mi strica dispoziția măcar tu.”

Reporter TV8: „Ați fost aduși organizat?”

Alegător: „Nu am fost aduși organizat”.

Reporter TV8: „De ce ați fost audiați?”

Alegător:Că așa trebuia. Nu ne-a plătit nimeni, nu ne-au dat nicio rublă”.

Potrivit poliției, un grup de persoane, dar și șoferul microbuzului, au fost audiate. Aceștia le-au comunicat polițiștilor că nu au fost aduși organizat și că nu au fost plătiți sau îndemnați să voteze pentru un canididat anume.

Anterior, Comisia Electorală Centreală a anunțat că în ziua alegerilor prezidențiale, pe 1 noiembrie, în Republica Moldova va fi permisă doar circulația autovehiculelor a căror capacitate nu depășește 8 persoane și a transportului de rută. CEC a interzis transportarea organizată a alegătorilor la secțiile de vot. Această normă va fi valabilă pe data de 1 noiembrie, în ziua alegerilor prezidențiale, de la ora 07.00 până la ora 21.00.

De la primele ore ale dimineții, s-au format cozi de mașini la punctul de control de la ieșirea din regiunea transnistreană, iar mai multe mașini cu numere transnistrene au fost surprinse cum vin în satul Sănătăuca, raionul Florești.

Astăzi în R. Moldova au loc alegeri prezidenţiale directe. Secțiile de votare s-au deschis la ora 7:00 și se vor închide la 21:00. În acest an, alegerile se vor desfășura diferit, fiind impuse mai multe reguli. Astfel, fiecare alegător trebuie să poarte o mască și să aibă pixul propriu pentru a putea semna. Totodată, astăzi este interzisă agitația electorală.

La fotoliul de președinte aspiră opt candidați, care sunt înscriși în buletinele de vot în următoarea ordine:

USATÎI RENATO, desemnat de Partidul Politic „Partidul Nostru”
NĂSTASE ANDREI, desemnat de Partidul Politic ”Platforma Demnitate și Adevăr”
DELIU TUDOR, desemnat de Partidul Liberal Democrat din Moldova
DODON IGOR, desemnat de adunarea cetățenilor
IVANOV VIOLETA, desemnată de Partidul Politic „Șor”
SANDU MAIA, desemnată de Partidul Politic „Partidul Acțiune și Solidaritate”
ȚÎCU OCTAVIAN, desemnat de Partidul Politic „Partidul Unității Naționale”
CHIRTOACĂ DORIN, desemnat de Blocul electoral UNIREA.

Secțiile de votare se vor închide la ora 21:00.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!