Serviciul Protecție Internă și Anticorupție (SPIA) al MAI anunță că mai mulți angajați au fost supuși astăzi unui atac cibernetic. De asemenea, atacului a fost supus și ministrul de Interne, Pavel Voicu. Pe acest caz, SPIA a pornit măsuri de urmărire pentru a identifica făptașii și anunță că va iniția o cauză penală pentru accesul neautorizat la reţelele şi serviciile de telecomunicaţii.

Potrivit SPIA, atacul a fost manifestat prin apeluri abuzive de la mai multe numere de telefonie. „Ca urmare a măsurilor întreprinse, a fost stabilit faptul că scopul atacului cibernetic este de a bloca rețeaua abonatului”, anunță instituția.

Totodată, operatorii de telefonie mobilă au menționat faptul că atacul a fost produs de peste hotarele Republicii Moldova.

Dacă vor fi găsite vinovate, persoanele implicate riscă amendă în mărime de la 67,5 de mii de lei până la 167,5 de mii de lei sau închisoare de până la 5 ani.

SPIA îndeaqmnă funcționarii din sistemul afacerilor interne să informeze instituția dacă au recepționat astfel de apeluri și au devenit victima atacului cibernetic.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!