/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

Ministrul Pavel Voicu și alți angajați ai MAI au fost supuși unui atac cibernetic

missing
01 noiembrie 2020, ora 17:48

Serviciul Protecție Internă și Anticorupție (SPIA) al MAI anunță că mai mulți angajați au fost supuși astăzi unui atac cibernetic. De asemenea, atacului a fost supus și ministrul de Interne, Pavel Voicu. Pe acest caz, SPIA a pornit măsuri de urmărire pentru a identifica făptașii și anunță că va iniția o cauză penală pentru accesul neautorizat la reţelele şi serviciile de telecomunicaţii.

Potrivit SPIA, atacul a fost manifestat prin apeluri abuzive de la mai multe numere de telefonie. „Ca urmare a măsurilor întreprinse, a fost stabilit faptul că scopul atacului cibernetic este de a bloca rețeaua abonatului”, anunță instituția.

Totodată, operatorii de telefonie mobilă au menționat faptul că atacul a fost produs de peste hotarele Republicii Moldova.

Dacă vor fi găsite vinovate, persoanele implicate riscă amendă în mărime de la 67,5 de mii de lei până la 167,5 de mii de lei sau închisoare de până la 5 ani.

SPIA îndeaqmnă funcționarii din sistemul afacerilor interne să informeze instituția dacă au recepționat astfel de apeluri și au devenit victima atacului cibernetic.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram