Până la ora 12.00, la secțiile de votare de peste hotare au votat peste 28 de mii de oameni. Potrivit datelor prezentate de Comisia Electorală Centrală, sunt înregistrate aglomerații la secțiile de votare deschise în Marea Britanie, Belgia, Franța, Germania, Italia, Irlanda și România.

Din cele 139 de secții deschise peste hotare, 123 deja și-au început activitatea. În următoarele ore au rămas să se deschidă doar 16 secții de votare – în Statele Unite ale Americii și Canada.

Conform informațiilor deținute, la acest moment sunt operaționale toate secțiile de votare constituite în Europa și Asia”, a anunțat președintele CEC, Dorin Cimil.

Secțiile de votare deschise peste hotare au program de la ora locală 07.00 – 21.00, cu excepția secției de la Baku (Republica Azerbaidjan, care se va închide la ora 18.00) și Strasbourg, Republica Franceză (care se va închide la ora 20.00).

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!