/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Platforma DA s-a adresat Procuraturii Anticorupție. „Am depistat mai multe nereguli pe parcursul zilei”

missing
01 noiembrie 2020, ora 18:58

Platforma DA a sesizat Procuratura Anticorupție privind presupuse încălcări ale procesului electoral. Sisizarea a fost depusă de către deputatul Dinu Plângău.

Într-un comunicat de presă publicat de Platforma DA se menționează că au fost depistae încălcări privind transportarea organizată a votanților din stânga Nistrului și voturi contra-cost.

Avem misiunea de a ne securiza votul. Echipa Platformei DA a depistat mai multe nereguli pe parcursul zilei, precum transportarea organizată a votanților din stânga Nistrului și voturile contra-cost, toate acestea fiind documentate de echipele noastre, care și acum se află în preajma secțiilor de votare dschise pentru transnistreni. Din păcate, constatăm că reacția Poliției la sesizările noastre în teren poate fi numită viciată politic. Toate aceste încălcări și abuzuri au fost incluse într-o sesizare adresată Procuraturii Anticorupție pe care am și depus-o. Vorbim aici despre corupție și corupere electorală”, menționează reprezentanții formațiunii.

În sesizare, de asemenea, se solicită să fie luate măsuri urgente pentru a contracara fenomenul fraudării alegerilor prin transportarea organizată a cetățenilor din stânga Nistrului și coruperea electorală.

Platforma DA menționează că observatorii formațiunii continuă să sesizeze încălcări și ele sunt procesate. Acestea vor fi incluse în alte sesizări.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram