Platforma DA a sesizat Procuratura Anticorupție privind presupuse încălcări ale procesului electoral. Sisizarea a fost depusă de către deputatul Dinu Plângău.

Într-un comunicat de presă publicat de Platforma DA se menționează că au fost depistae încălcări privind transportarea organizată a votanților din stânga Nistrului și voturi contra-cost.

Avem misiunea de a ne securiza votul. Echipa Platformei DA a depistat mai multe nereguli pe parcursul zilei, precum transportarea organizată a votanților din stânga Nistrului și voturile contra-cost, toate acestea fiind documentate de echipele noastre, care și acum se află în preajma secțiilor de votare dschise pentru transnistreni. Din păcate, constatăm că reacția Poliției la sesizările noastre în teren poate fi numită viciată politic. Toate aceste încălcări și abuzuri au fost incluse într-o sesizare adresată Procuraturii Anticorupție pe care am și depus-o. Vorbim aici despre corupție și corupere electorală”, menționează reprezentanții formațiunii.

În sesizare, de asemenea, se solicită să fie luate măsuri urgente pentru a contracara fenomenul fraudării alegerilor prin transportarea organizată a cetățenilor din stânga Nistrului și coruperea electorală.

Platforma DA menționează că observatorii formațiunii continuă să sesizeze încălcări și ele sunt procesate. Acestea vor fi incluse în alte sesizări.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!