Bărbatul care a folosit spray lacrimogen și a provocat altercații la Varnița a fost identificat și reținut de poliție. Declarațiile au fost făcute, duminică, 1 noiembrie, de către șeful adjunct al Inspectoratului General de Poliție (IGP), Marin Maxian îtr-un briefing de presă. Șeful adjunct al IGP susține că mai mulți polițiști sunt în teritoiu pentru a asigura o corectă desfășurare a alegerilor prezidențiale.

Potrivit șefului IGP, până la moment nu a fost depistată transportarea organizată a alegătorilor.

Marin Maxian, șef adjunct IGP:O situație mai încordată avem în localitatea Varnița, unde un număr de persoane, veterani și localnici încearcă să pericliteze activitatea secției de votare, blocând accesul persoanelor la secțiile de votare. Accesul la secția de votare este asigurat. Totodată, rămân încercările ca ultimii să se manifeste agresiv rămân. Totodată, am avut și un incident care a fost provocat de către o persoană care a intrat în altercații verbale cu persoanele aflate în adiacentul secției de votare, amplasată în liceul din localitate. De către această persoană, a fost folosit gaz lacrimogen. Poliția a reacționat imediat, iar persoana este identificată și reținută”.

Amintim că, un bărbat din Varnița a fost stropit cu spray lacrimogen.

Moldovenii sunt așteptați la secțiile de votare din țară, dar și din străinătate, care s-au deschis la ora 07:00 și se vor închide la ora 21:00. La urne sunt aşteptaţi 3 milioane 287 de mii de alegători.

La fotoliul de președinte aspiră opt candidați, care sunt înscriși în buletinele de vot în următoarea ordine:

USATÎI RENATO, desemnat de Partidul Politic „Partidul Nostru”
NĂSTASE ANDREI, desemnat de Partidul Politic ”Platforma Demnitate și Adevăr”
DELIU TUDOR, desemnat de Partidul Liberal Democrat din Moldova
DODON IGOR, desemnat de adunarea cetățenilor
IVANOV VIOLETA, desemnată de Partidul Politic „Șor”
SANDU MAIA, desemnată de Partidul Politic „Partidul Acțiune și Solidaritate”
ȚÎCU OCTAVIAN, desemnat de Partidul Politic „Partidul Unității Naționale”
CHIRTOACĂ DORIN, desemnat de Blocul electoral UNIREA.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!