Liderul Platformei DA, Andrei Năstase cere demisia Ministrului de Externe, Oleg Țulea și a președintelui CEC, Dorin Cimil pentru organizarea proastă a votului din diasporă. O declarație în acest sens a fost făcută în cadrul unui briefing de presă.

De asemenea, Năstase a anunțat că atât el, cât și formațiunea pe care o conduce, solicită prelungirea termenului de votare până la epuizarea numărului de persoane aflate în vecinătatea secțiilor de votare.

„Platforma Da califică total inadecvată și extrem de politizată organizarea scrutinului în străinătate, insuficiența secțiilor de votare în Europa occidentală a condus la aglomerarea acestora și îngrădirea dreptului constituțional la vot pentru o mare parte dintre cetățenii noștri din diasporă. Avem temeri justificate că aceste persoane nu vor reuși să-și exercite dreptul la vot, chiar dacă au făcut eforturi uriașe pentru a ajunge la secțiile de votare. Pornind de la cele expuse cerem demisia Ministrului de Externe și a președintelui Comisie Electorale Centrale ca rezultat al organizării defectuoase a procesului electoral”, a declarat Năstase.

Comisia Electorală Centrală anunță că până la ora 18.00 au votat peste 1, 1 mil de alegători, ceea ce reprezintă o rată de participare de peste 39 la sută. În secțiile deschise în străinătate au votat, până la această oră, peste 106 mii de cetățeni cu drept de vot.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!