Mai multe mașini cu numere transnistrene au fost surprinse cum vin în satul Sănătăuca, raionul Florești. Imaginile video au fost făcute publice de către un internaut. Acesta zice că mașinile sunt pline, iar oamenii vin să voteze. 

„Se aduc organizat din partea stângă a Nistrului mașini cu câte 7 locuri. Oamenii vin, votează și pleacă. Oamenii au mănuși și măști identice. Toate mașinile sunt încărcate. Am vorbit cu oamenii, aceștia mi-au spus că li s-a indicat clar pentru cine să voteze”, a declarat internautul care a surprins imaginile cu mașinile.

UPDATE 11.00: O altă internaută a surprins imagini de la Sănătăuca. Potrivit ei la Sănătăuca, Floresti, transnistrenii fac coadă la secțiile de vot: „De data aceasta se deplasează cu mașini. Unii intră în secția de vot și nici nu știu unde să aplice ștampila, că nu au primit instructiuni clare. Oamenii din sat sunt revoltați că cei din Transnistria vin aici să voteze contra plată și nu din preferințe sau convingeri politice.
Pentru ei votul în Moldova e business, un venit în plus pe moment si nimic mai mult”, a scris Iuliana Cantaragiu pe o rețea de socializare.

foto: Iuliana Cantaragiu

foto: Iuliana Cantaragiu

Amintim că, astăzi au loc alegeri prezidențiale în Republica Moldova. Pentru acest scrutin au fost înscriși 8 candidați.

Video/ Martirosian Vrej

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!