Candidatul Partidului Unității Naționale, Octavian Țîcu, şi-a exercitat duminică, 1 noiembrie, dreptul de vot pentru alegerea şefului statului. Acesta a venit la secția de vot însoțit de fiul și soția sa și a spus că a votat pentru un viitor prosper și a îndemnat oamenii să se mobilizeze și să meargă la vot.

„Am votat pentru ceea ce trebuie întotdeauna. Pentru un viitor prosper și un viitor bazat pe bunăstare”, a declarat Țîcu. Candidatul a menționat că cunoaște despre situația de la secțiile de votare din Transnistria și a îndemnar oamenii să nu se lase provocați „pentru a da motiv să spună că asta este fața noastră, trebuie să fim vigilenți, să acționăm cu fermitate”.

Totodată, Țîcu s-a adresat cetățenilor să se mobilizeze și în ciuda ploii să iasă la vot: Suntem puternici, capabili să ne mobilizăm. Veniți la vot, voi veți face diferența azi”.

La fotoliul de președinte aspiră opt candidați, care sunt înscriși în buletinele de vot în următoarea ordine:

USATÎI RENATO, desemnat de Partidul Politic „Partidul Nostru”
NĂSTASE ANDREI, desemnat de Partidul Politic ”Platforma Demnitate și Adevăr”
DELIU TUDOR, desemnat de Partidul Liberal Democrat din Moldova
DODON IGOR, desemnat de adunarea cetățenilor
IVANOV VIOLETA, desemnată de Partidul Politic „Șor”
SANDU MAIA, desemnată de Partidul Politic „Partidul Acțiune și Solidaritate”
ȚÎCU OCTAVIAN, desemnat de Partidul Politic „Partidul Unității Naționale”
CHIRTOACĂ DORIN, desemnat de Blocul electoral UNIREA.

Secțiile de votare se vor închide la ora 21:00.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!