/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și spioni deghizați în mecanici. Abrams, retrase de pe linia frontului

/VIDEO/ Retrospectiva campaniei electorale. Scandaluri, declarații „deocheate” și situații amuzante

missing
01 noiembrie 2020, ora 10:46

Și această campanie electorală nu a trecut fără declarații deocheate, scandaluri și momente de-a dreptul stranii. De la pariuri, până la prezicerile unor ghicitori în ouă. tv8.md a selectat câteva dintre aceste situații, pe care le puteți vedea mai jos.

Probabil cea mai virală situație din această campanie electorală este despre ghicitul în ouă, cu care s-a lăudat candidatul Igor Dodon. Acesta, în cadrul unei întâlniri cu alegătorii, a spus că ar fi aflat rezultatul scrutinului, doar că nu din sondaje, dar după ce o bunicuță ar fi ghicit în ouă.

Dodon a mai făcut o declarație care nu a trecut fără ca internauții să se amuze. „Alegerile trec. Din cauza noastră a politicienilor și a voastră că isterizați, oamenii în sate nu vorbesc între ei, soțul cu soția se culcă în camere diferite. Pentru că unul e pentru Dodon și altul e pentru altcineva”, a spus Dodon în cadrul emisiunii Igor Dodon răspunde.

Epopee ceaiului a continuat și în această campanie.

Un alt candidat, o altă declarație amuzantă. Octavian Țîcu, candidatul Partidului Unității Naționale, la dezbaterea electorală de la TV 8, a refuzat să adreseze întrebări contracandidatului său Dorin Chirtoacă, spunând că deja îl visează noaptea după atâtea dezbateri electorale.

Mai nou, în această campanie a fost anunțat și un pariu și, nu unul foarte simplu, dar în joc a fost pus un automobil de lux. Renato Usatîi i-a promis candidatului la prezidențiale din partea Platformei DA, Andrei Năstase, un Mercedes E Class nou, în cazul în care acesta va acumula mai mult de 10% la primul tur al alegerilor prezidențiale.

Cei de la Partidul „Șor” și-au arătat abilitatea de-a folosi noile tehnologii. Și toate astea doar pentru ca liderul Partidului „Șor”, Ilan Șor, să poată participa la lansarea în campania electorală a Violetei Ivanov. La conferința de lansare în campanie a Violetei Ivanov, Șor a apărut cu imagine video în toată statura într-un ecran plasat lângă participanții la conferință.  Mai târziu, ca prin magie, aceștia au mers pe străzile Orheiului, la fel virtual. Ilan Șor chiar s-a și salutat cu oamenii care erau în stradă.

Pentru că tot Igor Dodon a refuzat să participe la dezbaterile electorale, Renato Usatîi a mers la una dintre întâlnirile electorale ale contracandidatului de la Fălești. Scena s-a lăsat cu scandal și îmbrânceli.

Renato Usatîi nu s-a oprit aici. În timpul dezbaterilor electorale de la Pro TV, acesta a adus o machetă din carton cu Igor Dodon, avea și  un „kuliok”, la fel ca și cel din imaginile unde apare Dodon alături de Plahotniuc.

Întrebările incomode întotdeauna au pus pe jar politicienii. S-a întâmplat și atunci când candidatul din partea Mișcării Politice UNIREA, Dorin Chirtoacă, a fost întrebat despre cheltuielile pe care le are timp de o lună. Două, trei mii de lei – aceasta a fost răspunsul lui Dorin Chirtoacă. Aparent supărat, Chirtoacă a continuat să explice: „Întotdeauna am cheltuit puțin. Mâncare. Haine am destule, nu am cumpărat demult, până nu le rup, nu i-au altele. Serviciile comunale întotdeauna au fost mici. Chiar vreți să ne ducem în ridicol, unii umblă cu sacoșa cu bani. Benzina, uneori pun bani din buzunar, uneori este o cartelă corporativă. Ultima dată, am cumpărat salam „doctorskii”, respectiv, chefir, pâine și cașcaval. Haina asta am cumpărat-o cu zece ani în urmă, cu 50 de euro. Pantalonii ăștia au o cusutură aici, pentru că i-am rupt întâmplător în 2013. Dar sunt buni și merg mai departe”.

Tot în timpul acestei campanie, s-a iscat un scandal și la Ștefan Vodă, după ce președintele raionului, Vasile Maxim, membru al PSRM, i-a alungat pe membrii PAS de la un eveniment public din raion.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram