Deputatul Igor Grosu a blocat un drum în localitatea Varnița, unde au fost deschise secții de votare pentru alegătorii din regiunea transnistreană. Politicianul și-a pus mașina în mijlocul drumului pentru a nu permite transportului să treacă. Deputatul spune că are semnale că oamenii sunt aduși organizat la urne.

„Mi-am pus mașina aici sub formă de protest și pentru a nu permite transportarea organizată a alegătorilor plătiți din Transnistria la alegerile prezidențiale din Republica Moldova”, a menționat Igor Grosu.

Potrivit politicianului, angajații unei întreprinderi din Tiraspol au fost somați să își dea votul pentru candidatul Igor Dodon. Pentru aceasta ar fi primit câte 400 de ruble și trebuiau să prezinte dovada votului.

Inspectoratul General al Poliției menționat că această acțiune a deputatului este una contrară legii.

Precizăm că acest fapt contravine legislației în vigoare a Republicii Moldova, iar potrivit Legii „despre statutul deputatului în Parlament”, art.15 „deputatul este obligat să respecte cu strictețe Constituția, legile, normele etice și morale”. În acest caz, Poliția este obligată să intervină la deblocarea traseului, pentru asigurarea liberei circulații a cetățenilor și transportului. Reiterăm că, deputatul nu este în drept să verifice actele transportului, acest drept revenind exclusiv organelor competente”, anunță IGP.

Șeful adjunct al IGP, Marin Maxian, într-o conferință de presă, a îndemnat politicienii să respecte legea.

Amintim că și mai mulți veterani au blocat drumul care duce dinspre Bender spre Varnița.

/VIDEO/ UPDATE. Transportul a făcut cale întoarsă spre Bender. Imagini de la fața locului

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!