/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spioni deghizați! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Ambasada SUA la Chișinău: „Încurajăm autoritățile să soluționeze problemele identificate pentru a asigura un al doilea tur liber” 

missing
02 noiembrie 2020, ora 18:48

„Încurajăm autoritățile din Republica Moldova să soluționeze problemele procesului electoral identificate de ODIHR pentru a asigura un al doilea tur liber și corect”. Este mesajul transmis de reprezentanții Ambasadei Statelor Unite la Chișinău. 

„Ambasada Statelor Unite salută evaluarea făcută de Oficiul pentru Instituțiile Democratice și Drepturile Omului al Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (ODIHR) conform căreia primul tur al alegerilor prezidențiale din Moldova din 1 noiembrie a fost organizat profesional și gestionat în mod transparent, în pofida pandemiei COVID-19”, a scrie reprezentanții Ambasadei SUA la Chișinău.

„Misiunea spune că primit semnale despre acțiuni de transportare organizată a alegătorilor. Acest lucru a împiedicat libera circulație a alegătorilor și accesul lor la secțiile de votare. În opinia Misiunii de observare ODIHR, legislația electorală prezintă ambiguități la mai multe capitole: înregistrarea candidaților, finanțarea campaniei electorale și disputele electorale. În unele secții de votare anumiți observatori au fost observați ducând evidența alegătorilor și a vehiculelor”, scrie IPN.

Misiunea ODIHR a fost formată dintr-o echipă de bază de 10 membri și 22 de observatori.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram