Candidata PAS, Maia Sandu, confirmă că mâine urmează să se întâlnească cu candidatul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi. Politiciana spune că este gata să susțină ideea de dizolvare a Parlamentului, expusă de Usatîi, dacă va exista „o soluție legală”. Maia Sandu a menționat că obiectivul ei este să obțină cât mai mult sprijin pentru turul doi de scrutin.

Noi pornim de la premiza că alegătorii noștri au aceleași obiective, că alegătorii noștri vor să trăiască într-o țară unde statul e funcțional, unde statul nu este folosit de diferite grupări de corupție, unde statul poate să încurajeze dezvoltarea afacerilor. (…) Dacă dânsul (n.r. Renato Usatîi) susține și împărtășește aceste obiective, nu văd de ce nu ar contribui la această luptă comună de debarcare a lui Igor Dodon”, a declarat Maia Sandu la emisiunea „Cutia Neagră” de la TV8.

Totodată, Maia Sandu susține că actualul Parlament nu reprezintă voința poporului și că este nevoie de alegeri anticipate. „Trebuie să vedem cum ajungem acolo pentru că există prevederi legale foarte clare, dar la primul pas noi trebuie să curățăm Președinția și la următorul pas trebuie să ajungem la celelalte instituții, inclusiv la Parlament. Optez pentru anticipate în momentul în care găsim o soluție legală pentru a dizolva Parlamentul”, a menționat Sandu.

Anterior, Renato Usatîi a anunțat că mâine se va întâlni cu Maia Sandu și că la această întâlnire va discuta inclusiv despre proiectele „Partidului Nostru”, dar prioritară va fi organizarea alegerilor parlamenare anticipate.

Renato Usatîi se va întâlni mâine cu Maia Sandu. „Am făcut promisiuni care așteaptă să fie îndeplinite”

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!