/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Moscova este pregătită să lucreze cu orice președinte ales al Republicii Moldova, spune ministrul rus adjunct de externe

missing
02 noiembrie 2020, ora 14:23

Moscova este pregătită să lucreze cu orice preşedinte al Republicii Moldova ales de poporul republicii, a declarat luni ministrul rus adjunct de externe Andrei Rudenko, citat de agenţia de presă TASS, scrie agerpres.ro.

„O analiză a rezultatelor alegerilor trebuie făcută după turul doi de scrutin, programat pentru 15 noiembrie. Este prematur de făcut în prezent pronosticuri”, a afirmat reprezentantul diplomației ruse, solicitat să comenteze rezultatelor alegerilor prezidențiale de duminică în Republica Moldova.

„Suntem gata să lucrăm cu poporul Moldovei. Dacă poporul Republicii Moldova va alege președinte pe unul sau pe altul (dintre cei doi candidați), noi vom lucra cu oricine”, a menționat ministrul adjunct rus de externe.

Rezultatele preliminare prezentate de către Comisia Electorală Centrală (CEC) arată că candidata Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Maia Sandu și Igor Dodon au acumulat cele mai multe voturi la scrutinul de pe 1 noiembrie.

Maia Sandu – 36,16% de voturi
Igor Dodon – 32,61%
Renato Usatîi – 16,90%
Violeta Ivanov – 6,49%
Andrei Năstase – 3,26%
Octavian Țîcu – 2,01%
Tudor Deliu – 1,37%
Dorin Chirtoacă – 1,20%

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram