Lidera PAS, Maia Sandu, susține o conferință de presă. Este prima conferință după anunțarea rezultatelor primului tur. Aceasta le-a mulțumit oamenilor pentru vot.

Precizăm că, ieri, 1 noiembrie au avut loc alegeri prezidențiale în Republica Moldova.

„Ieri în Moldova au câștigat oamenii. Peste 149 de mii de oameni au ieșit la vot în afara țării. Au stat ore întregi în rând. Plecăciuni tuturor. Am câștigat primul tur datorită dumneavoastră. Îi mulțumim întregii țării, în toate localitățile, în toate raionele. Avem cea mai minunată echipă și mă mândresc că fac parte din ea”, a declarat Maia Sandu în cadrul conferinței.

De asemenea, aceasta a mulțumit pentru sprijin lui Andrei Năstase, Dorin Chirtoacă și Octavian Țîcu.

Totodată, Sandu a precizat că este îngrijorată privind organizarea turului 2 al alegerilor, pentru a nu fi fraudate.

Potrivit rezultatelor preliminare prezentate de către Comisia Electorală Centrală (CEC), Maia Sandu și Igor Dodon au acumulat cele mai multe voturi.

După prelucrarea a 100 % din procese verbale:

Maia Sandu – 36,16%
Igor Dodon – 32,61%
Renato Usatîi – 16,90%
Violeta Ivanov – 6,49%
Andrei Năstase – 3,26%
Octavian Țîcu – 2,01%
Tudor Deliu – 1,37%
Dorin Chirtoacă – 1,20%.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!