Primele declarații ale candidatului independent la alegerile prezidențiale, susținut de socialiști, Igor Dodon după primul tur sunt următoarele:

„Am revenit din concediul pe care l-am luat pentru campania electorală pentru a semna mai multe decrete. Începând cu ziua de mâine voi pleca iarăși în concediu pentru turul doi.  Vă mulțumesc celor care au participat la scrutinul electoral de ieri. Sper că în turul doi mobilizarea va fi și mai bună.

Faptul cum au avut ieri alegerile este un răspuns celor care vorbeau despre falsificări. Ar fi bine să-și ceară scuze pentru falsurile pe care le-au promovat. Rezultatul vă convine, nu mai vorbiți deja de falsificări. Vreau să felicit pe candidata Maia Sandu. Se repetă situația de acum patru ani.

Diaspora reprezintă un electoral paralel Republicii Moldova, care are propria viziune. În mare parte preferințele diasporei se află în disonanță cu cei care trăiesc în Republica Moldova.

Alegerile de ieri au demonstrat o tendință clară că în politicul de la noi din țară alegătorii de centru stânga reprezintă cel puțin 60% din electorat. Eşichierul de stânga este majoritar și sunt ferm convins că această situație va caracteriza și rezultatul turului doi. Sunt ferm convins în obținerea victoriei pe data de 15 noiembrie. Victoria va fi a noastră, împreună vom reuși”, a spus Igor Dodon.

Rezultatele preliminare prezentate de către Comisia Electorală Centrală (CEC) arată că candidata Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Maia Sandu și Igor Dodon au acumulat cele mai multe voturi la scrutinul de pe 1 noiembrie.

Maia Sandu – 36,16% de voturi
Igor Dodon – 32,61%
Renato Usatîi – 16,90%
Violeta Ivanov – 6,49%
Andrei Năstase – 3,26%
Octavian Țîcu – 2,01%
Tudor Deliu – 1,37%
Dorin Chirtoacă – 1,20%

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!