Moldovenii din Danemarca cer deschiderea unei secții de votare suplimentare pentru turul doi al alegerilor prezedințiale. Aceștia cred că mulți moldoveni din Danemarca nu au reușit să își exprime dreptul la vot din cauza că pentru primul tur al alegerilor a fost deschisă doar o secție de vot la Copenhaga.

„Ținem să menționăm că din punct de vedere geografic decizia deschiderii doar a unei secții de vot în Danemarca, presupun cheltuieli mari pentru cei ce nu locuiesc în Copenhaga”, se arată în demers.

O altă problemă potrivit Asociației Moldovenilor din Danemarca ar fi și pandemia: „Copenhaga este considerat «oraș roșu» în termeni pandemici, și autoritățile daneze încurajează evitarea călătoriilor în orașele unde riscul de infectare este mai mare”, se mai arată în demers.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!