/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 805: Atac cibernetic în Moldova, paradox istoric, decizie UE și arme chimice! Zelenski: Putin e un nazist

/DOC/ Moldovenii din Danemarca cer deschiderea unei secții de vot suplimentare pentru turul doi al alegerilor

missing
03 noiembrie 2020, ora 17:03

Moldovenii din Danemarca cer deschiderea unei secții de votare suplimentare pentru turul doi al alegerilor prezedințiale. Aceștia cred că mulți moldoveni din Danemarca nu au reușit să își exprime dreptul la vot din cauza că pentru primul tur al alegerilor a fost deschisă doar o secție de vot la Copenhaga.

„Ținem să menționăm că din punct de vedere geografic decizia deschiderii doar a unei secții de vot în Danemarca, presupun cheltuieli mari pentru cei ce nu locuiesc în Copenhaga”, se arată în demers.

O altă problemă potrivit Asociației Moldovenilor din Danemarca ar fi și pandemia: „Copenhaga este considerat «oraș roșu» în termeni pandemici, și autoritățile daneze încurajează evitarea călătoriilor în orașele unde riscul de infectare este mai mare”, se mai arată în demers.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram