/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Dosar penal după vandalizarea cimitirului evreiesc din Capitală

missing
03 noiembrie 2020, ora 08:42

A fost inițiat un dosar penal după ce cimitirul evreiesc din Capitală a fost vandalizat. Astfel, au fost inițiate mai multe măsuri pentru identificarea persoanelor care au distrus mai multe morminte. 

„În acest context, poliția a dispus și întreprinde un șir de măsuri speciale de investigație și urmărire penală la identificarea și reținerea persoanelor care au comis distrugerea și profanarea mai multor morminte din cimitirul amplasat pe str. Milano din sectorul Buiucani al Capitalei”, spun reprezentanții Direcției Poliției municipiului Chișinău.

Legislația prevede pentru această infracțiune amendă de până la 42 500 de lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de până la un an.

Amintim că la sfârșitul săptămânii trecute, pe rețelele de socializare au apărut imagini cu mormintele distruse. Imaginile cu daunele provocate de răufăcători au fost publicate de un locuitor al capitalei, care a mers la cimitir să viziteze mormintele rudelor decedate.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram