A fost inițiat un dosar penal după ce cimitirul evreiesc din Capitală a fost vandalizat. Astfel, au fost inițiate mai multe măsuri pentru identificarea persoanelor care au distrus mai multe morminte. 

„În acest context, poliția a dispus și întreprinde un șir de măsuri speciale de investigație și urmărire penală la identificarea și reținerea persoanelor care au comis distrugerea și profanarea mai multor morminte din cimitirul amplasat pe str. Milano din sectorul Buiucani al Capitalei”, spun reprezentanții Direcției Poliției municipiului Chișinău.

Legislația prevede pentru această infracțiune amendă de până la 42 500 de lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de până la un an.

Amintim că la sfârșitul săptămânii trecute, pe rețelele de socializare au apărut imagini cu mormintele distruse. Imaginile cu daunele provocate de răufăcători au fost publicate de un locuitor al capitalei, care a mers la cimitir să viziteze mormintele rudelor decedate.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!