/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

FC Barcelona vrea să organizeze alegerile pentru preşedinţia clubului până la Crăciun

missing
03 noiembrie 2020, ora 11:58

FC Barcelona speră să poată organiza alegerile pentru preşedinţia clubului „până la sărbătorile de sfârşit de an”, a anunţat Carles Tusquets, preşedintele comisiei de gestiune tranzitorie a clubului catalan de fotbal, luni seara, într-o conferinţă de presă.

„Le vom convoca până spre sărbătorile de sfârşit de an, aceasta este intenţia noastră”, a afirmat Tusquets într-o conferinţă de presă, citat de AFP, citat de Agerpres.

Preşedintele comisiei de gestiune tranzitorie care conduce „Barca” de la demisia fostului preşedinte Josep Maria Bartomeu, marţea trecută, a precizat totodată că „va fi necesar să se poată vota cu toate garanţiile sanitare”.

Preşedintele interimar a adăugat că intenţia clubului este de a organiza aceste alegeri într-un termen de maximum trei luni, aşa cum impun statutele clubului “blaugrana”.

„Situaţia economică a clubului “nu este dramatică, dar totuşi preocupantă”, a adăugat Tusquets.

„Nu ne dorim să luăm nimănui din bani, dar vrem să rezolvăm această problemă până la un moment în care va fi mai uşor de plătit”, a precizat preşedintele comisiei de gestiune tranzitorie.

Barcelona a propus mai multe măsuri salariale, fără însă a intra în detaliu, iar jucătorii, între care şi superstarul Lionel Messi, au fost informaţi în legătură cu acest lucru.

“Există o foarte bună cooperare din partea lui Lionel Messi şi a reprezentanţilor săi”, mai spus Tusquets.

„Noi calculăm că pentru a echilibra bugetul, ar trebui să facem un efort de aproximativ 300 milioane euro”, a conchis Carles Tusquets, recunoscând în acelaşi timp că “Barca are cea mai ridicată masă salarială din Europa”.

Josep Maria Bartomeu a demisionat din funcţia de preşedinte al clubului spaniol de fotbal FC Barcelona la finele lunii octombrie. Împreună cu Bartomeu a demisionat şi Comitetul Director al clubului, cu cinci luni înaintea alegerilor programate.

O comisie de gestiune tranzitorie, cu puteri limitate, a fost numită pentru a conduce clubul până la organizarea noilor alegeri.

Bartomeu era vizat de o moţiune de cenzură din partea contestatarilor săi, care au strâns 16.521 semnături necesare, adică 15% din numărul total de socios.

Resentimentele faţă de Bartomeu au crescut în ultimul an după ce situaţia financiară a clubului s-a înrăutăţit, iar prestaţiile echipei au dezamăgit, culminând cu un eşec cu 2-8 în faţa lui Bayern Munchen, în august, în sferturile de finală ale Ligii Campionilor, şi cu cererea lui Lionel Messi de a pleca de la Barcelona.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram