FC Barcelona speră să poată organiza alegerile pentru preşedinţia clubului „până la sărbătorile de sfârşit de an”, a anunţat Carles Tusquets, preşedintele comisiei de gestiune tranzitorie a clubului catalan de fotbal, luni seara, într-o conferinţă de presă.

„Le vom convoca până spre sărbătorile de sfârşit de an, aceasta este intenţia noastră”, a afirmat Tusquets într-o conferinţă de presă, citat de AFP, citat de Agerpres.

Preşedintele comisiei de gestiune tranzitorie care conduce „Barca” de la demisia fostului preşedinte Josep Maria Bartomeu, marţea trecută, a precizat totodată că „va fi necesar să se poată vota cu toate garanţiile sanitare”.

Preşedintele interimar a adăugat că intenţia clubului este de a organiza aceste alegeri într-un termen de maximum trei luni, aşa cum impun statutele clubului “blaugrana”.

„Situaţia economică a clubului “nu este dramatică, dar totuşi preocupantă”, a adăugat Tusquets.

„Nu ne dorim să luăm nimănui din bani, dar vrem să rezolvăm această problemă până la un moment în care va fi mai uşor de plătit”, a precizat preşedintele comisiei de gestiune tranzitorie.

Barcelona a propus mai multe măsuri salariale, fără însă a intra în detaliu, iar jucătorii, între care şi superstarul Lionel Messi, au fost informaţi în legătură cu acest lucru.

“Există o foarte bună cooperare din partea lui Lionel Messi şi a reprezentanţilor săi”, mai spus Tusquets.

„Noi calculăm că pentru a echilibra bugetul, ar trebui să facem un efort de aproximativ 300 milioane euro”, a conchis Carles Tusquets, recunoscând în acelaşi timp că “Barca are cea mai ridicată masă salarială din Europa”.

Josep Maria Bartomeu a demisionat din funcţia de preşedinte al clubului spaniol de fotbal FC Barcelona la finele lunii octombrie. Împreună cu Bartomeu a demisionat şi Comitetul Director al clubului, cu cinci luni înaintea alegerilor programate.

O comisie de gestiune tranzitorie, cu puteri limitate, a fost numită pentru a conduce clubul până la organizarea noilor alegeri.

Bartomeu era vizat de o moţiune de cenzură din partea contestatarilor săi, care au strâns 16.521 semnături necesare, adică 15% din numărul total de socios.

Resentimentele faţă de Bartomeu au crescut în ultimul an după ce situaţia financiară a clubului s-a înrăutăţit, iar prestaţiile echipei au dezamăgit, culminând cu un eşec cu 2-8 în faţa lui Bayern Munchen, în august, în sferturile de finală ale Ligii Campionilor, şi cu cererea lui Lionel Messi de a pleca de la Barcelona.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!