Candidata Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Maia Sandu spune că mai mulți agenți economici au fost forțați să finanțeze campania lui Igor Dodon, contracandidatul său independent susținut de socialiști. Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la postul TVR Moldova.

„În fruntea sistemului corupt în Republica Moldova este Igor Dodon, el este capul acelor grupări care continuă să scoată bani din agenții economici. Acum auzim informații de la agenții economici care se plâng că sunt chemați și li se spune să cotizeze în mod forțat pentru finanțarea campaniei lui Igor Dodon”, a spus Maia Sandu.

Solicitată pentru o reacție, purtătoarea de cuvânt a lui Igor Dodon, Ludmila Muntean nu a răspuns la telefon. Am transmis un mesaj în care de asemenea am cerut o reacție, dar deocamdată nu am primit niciun răspuns.

UPDATE: Purtătoare de cuvânt a lui Igor Dodon a oferit o reacție la solicitarea noastră:

„Aceasta este o invenție, fără dovezi, a doamnei Maia Sandu. Din păcate, dânsa preferă să profite de epoca post-truth și fake-news, pentru a promova speculații și falsuri ordinare”, a menționat Ludmila Muntean.

Amintim că după primul tur al alegerilor prezidențiale de pe 1 noiembrie Maia Sandu s-a ales cu cele mai multe voturi. Igor Dodon a ocupat a doua poziție. Alegătorii sunt așteptați pe 15 noiembrie pentru a-și exercita dreptul la vot în al doilea tur.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!