Liderul Partidului Liberal (PL), Dorin Chirtoacă îi ia apărarea Maiei Sandu și îi răspunde lui Igor Dodon. Asta după ce Igor Dodon, candidatul independent, care este susținut de Partidul Socialiștilor din R. Moldova (PSRM) la alegerile prezidențiale, a adresat mai multe atacuri la adresa contracandidatei sale, declarând că Maia Sandu ar pleda pentru închiderea școlilor, lichidarea primăriilor și că ar vrea să blocheze reparația drumurilor în țară.

Replică: Cine se bălăcește în glod, nu poate zbura! La Dodon s-au spart ouăle și au apărut porumbei și coțofene. “Porumbelul” Moscovei care duce poșta lui Narîșkin și Putin, a început a “ciripi”. Unde este Consiliul pentru Nediscriminare sau unii s-au țicnit și problema este deja de competența medicilor?. Ieșiți la vot, oameni buni, pe 15 noiembrie, să ne spălăm de râie!”, a scris Dorin Chirtoacă pe pagina sa de Facebook după declarațiile făcute de Igor Dodon în cadrul briefing-ului de presă.

În cadrul briefingului de presă, Igor Dodon a ținut să menționeze că Maia Sandu ar pleda pentru închiderea școlilor, lichidarea primăriilor și că ar vrea să blocheze reparația drumurilor în țară. Dodon susține că dacă Sandu ar ajunge președinte, atunci va lua exemplu de la țările Uniunii Europene și va institui carantină totală Republica Moldova pe câteva luni. În schimb, Dodon a mai spus că dacă rămâne el la cârma statului, atunci nu va permite intrarea în carantină și restricționarea activității agenților economici.

Lidera PAS, Maia Sandu, care a ieșit pe primul loc la alegrile de duminică, va fi susținută, în turul doi, de patru foști contracandidați din turul întâi al scrutinului prezidențial. Este vorba despre Andrei Năstase, Octavian Țîcu, Dorin Chirtoacă și Tudor Deliu.

În total la alegerile din 1 noiembrie au participat opt candidați. În turul doi au trecut Maia Sandu și Igor Dodon. Al doilea tur de scrutin are loc la 2 săptămâni de la data primului tur de scrutin, data fiind stabilită de CEC.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!