/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

/VIDEO/ Chirtoacă, în apărarea lui Sandu: „S-au spart ouăle și au apărut porumbei și coțofene. Ieșiți la vot să ne spălăm de râie”

missing
03 noiembrie 2020, ora 11:52

Liderul Partidului Liberal (PL), Dorin Chirtoacă îi ia apărarea Maiei Sandu și îi răspunde lui Igor Dodon. Asta după ce Igor Dodon, candidatul independent, care este susținut de Partidul Socialiștilor din R. Moldova (PSRM) la alegerile prezidențiale, a adresat mai multe atacuri la adresa contracandidatei sale, declarând că Maia Sandu ar pleda pentru închiderea școlilor, lichidarea primăriilor și că ar vrea să blocheze reparația drumurilor în țară.

Replică: Cine se bălăcește în glod, nu poate zbura! La Dodon s-au spart ouăle și au apărut porumbei și coțofene. “Porumbelul” Moscovei care duce poșta lui Narîșkin și Putin, a început a “ciripi”. Unde este Consiliul pentru Nediscriminare sau unii s-au țicnit și problema este deja de competența medicilor?. Ieșiți la vot, oameni buni, pe 15 noiembrie, să ne spălăm de râie!”, a scris Dorin Chirtoacă pe pagina sa de Facebook după declarațiile făcute de Igor Dodon în cadrul briefing-ului de presă.

În cadrul briefingului de presă, Igor Dodon a ținut să menționeze că Maia Sandu ar pleda pentru închiderea școlilor, lichidarea primăriilor și că ar vrea să blocheze reparația drumurilor în țară. Dodon susține că dacă Sandu ar ajunge președinte, atunci va lua exemplu de la țările Uniunii Europene și va institui carantină totală Republica Moldova pe câteva luni. În schimb, Dodon a mai spus că dacă rămâne el la cârma statului, atunci nu va permite intrarea în carantină și restricționarea activității agenților economici.

Lidera PAS, Maia Sandu, care a ieșit pe primul loc la alegrile de duminică, va fi susținută, în turul doi, de patru foști contracandidați din turul întâi al scrutinului prezidențial. Este vorba despre Andrei Năstase, Octavian Țîcu, Dorin Chirtoacă și Tudor Deliu.

În total la alegerile din 1 noiembrie au participat opt candidați. În turul doi au trecut Maia Sandu și Igor Dodon. Al doilea tur de scrutin are loc la 2 săptămâni de la data primului tur de scrutin, data fiind stabilită de CEC.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram