Melodia pentru copii „Baby Shark” a devenit luni videoclipul cu cele mai numeroase vizualizări pe platforma YouTube, cu peste şapte miliarde de accesări, devansând deţinătorul precedent al recordului, cântecul „Despacito”, informează AFP.

Melodia, cu o structură repetitivă produsă în Coreea de Sud, a depăşit universul simplu al copilăriei pentru a deveni un fenomen viral mondial, imaginile viu colorate şi versurile antrenante contribuind la succesul videoclipului.

„Baby Shark Dance”, versiunea în engleză a melodiei, a depăşit pragul de şapte miliarde de vizualizări pe YouTube luni, 2 noiembrie, la ora 04:00 GMT, devansând „Despacito”, single-ul interpretat de Luis Fonsi şi Daddy Yankee.

La origini, cântecul pentru copii publicat pe YouTube în iunie 2016, este un remix al unei melodii americane realizat de compania de producţie Pinkfong, cu sediul în Seul.

Succesul pe platforma YouTube vine după triumful în clasamentele muzicale, piesa ajungând în ianuarie 2019 pe cel de-al 32-lea loc în Billboard Hot 100.

Două dintre cele patru melodii cu un număr record de vizualizări pe YouTube sunt aşadar sudcoreene. Înaintea „Baby Shark Dance”, rapperul Psy a dat peste cap contorul platformei cu „Gangnam Style”, melodie care a deţinut recordul de vizualizări timp de trei ani înainte de a fi detronată de „See You Again”, de Wiz Khalifa.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!