/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Renato Usatîi, după întâlnirea cu Maia Sandu: „Juriștii PAS vor prezenta un plan în scris cum poate fi dizolvat Parlamentul”

03 noiembrie 2020, ora 12:53

Renato Usatîi a declarat că a avut o întrevedere cu Maia Sandu, candidata PAS la alegerile prezidențiale și că așteaptă un plan concret de la PAS despre cum ar putea fi dizolvat Parlamentul după alegerile prezidențiale. Liderul „Partidului Nostru” a mai spus că va reveni ulterior cu o decizie în privința susținerii candidatei PAS în turul II al scrutinului prezidențial.

Usatîi a spus că a avut astăzi o întrevedere cu Maia Sandu, candidata PAS la alegerile prezidențiale în cadrul căreia au discutat despre posibilitatea organizării alegerilor anticipate, dar și despre dizolvarea Parlamentului Republicii Moldova

Renato Usatîi, lider „Partidul Nostru”: „M-am întâlnit cu Maia Sandu, ea mi-a comunicat că anterior a declarat că pledează pentru alegeri anticipate, dar nu am auzit un mecanism cum pot fi organizate alegerile anticipate și cum poate fi dizolvat Parlamentul R. Moldova. În câteva zile, juriștii PAS vor prezenta un plan în scris cum poate fi dizolvat Parlamentul. Dodon poate să mă sune prin intermediul unui avocat. Eu nu sunt fanatul lui Maia Sandu, dar dacă vorbim despre corupție și „kulioace” eu am venit cu probe. Eu voi accepta funcția pe care vor dori să o am cetățenii. Neavând posibilitatea să fac cunoștință cu toți cetățenii, nu am reușit să vorbesc cu ei. Trebuie să curățim țara. Pe cine vor vota cetățenii care m-au susținut depinde de pașii pe care îi vor face candidații. Depinde ce va spune Maia Sandu. Igor Dodon nu poate vorbi despre curățarea corupției. Planul unu al lui Dodon este că, dacă pierde alegerile să fie el numit la funcția de prim-ministru, dar dacă nu, atunci Dodon îl va propune pe Năstase la funcția de prim-ministru. Astfel, ca Maia Sandu să-l accepte pe Năstase la funcția de prim-ministru. Eu pledez și cer ca Maia Sandu să iasă să explică ce va face cu dizolvarea Parlamentului. Pe Dodon nimeni nu o să-l creadă. Dacă Maia Sandu spune că cetățenii vor schimbare, înseamnă că cetățenii vor schimbare nu medalii.”

Renato Usatîi a declarat luni, 2 noiembrie, că după ce se va întâlni cu Maia Sandu și va discuta despre proiectele pe care le-a început „Partidul Nostru” și despre promisiunile pe care le-a făcut candidatul în campania electorală, va anunța pe cine susține în turul doi de scrutin.

În cadrul emisiunii „Cutia Neagă” de la TV8, candidata PAS a declarat că este gata să susțină ideea de dizolvare a Parlamentului, expusă de Usatîi, dacă va exista „o soluție legală”. Maia Sandu a menționat că obiectivul ei este să obțină cât mai mult sprijin pentru turul doi de scrutin.

Lidera PAS, Maia Sandu, care a ieșit pe primul loc la alegrile de duminică, va fi susținută, în turul doi, de patru foști contracandidați din turul întâi al scrutinului prezidențial. Este vorba despre Andrei Năstase, Octavian Țîcu, Dorin Chirtoacă și Tudor Deliu.

În total la alegerile din 1 noiembrie au participat opt candidați. În turul doi au trecut Maia Sandu și Igor Dodon. Al doilea tur de scrutin are loc la 2 săptămâni de la data primului tur de scrutin, data fiind stabilită de CEC.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram