/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și alerta ISW. Ucraina a retras tancurile Abrams de pe linia frontului

Alegeri SUA. Joe Biden, candidatul democrat a obţinut victoria în statul Wisconsin

missing
04 noiembrie 2020, ora 23:20

Candidatul democrat la alegerile prezidenţiale americane Joe Biden şi-a adjudecat miercuri victoria în statul-cheie Wisconsin, o înfrângere pentru preşedintele Donald Trump, care câştigase în acest stat în faţa lui Hillary Clinton în 2016, transmit agenţia de presă Associated Press şi postul de televiziune CNN, citate de AFP şi agerpres.ro.

Biden ar urma să obţină astfel încă 10 voturi ale marilor electori, ajungând la un total de 248 de voturi, faţă de 213 de voturi pentru Trump. Pentru a fi ales preşedinte, un candidat trebuie să obţină cel puţin 270 de voturi ale marilor electori.

Rezultatele din mai multe state, printre care statele-cheie Pennsylvania, Michigan, Georgia şi Carolina de Nord, încă nu au fost anunţate, procedura de numărare a voturilor fiind în plină desfăşurare.

În următoarele ore ar putea fi anunţate rezultatele din Michigan, iar în statul Pennsylvania cursa electorală ar putea deveni una crucială, fiind posibil ca numărarea voturilor prin corespondenţă să dureze chiar câteva zile.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram