Numărarea voturilor a fost suspendată în statul american Nevada şi urmează să fie reluată joi dimineaţa (ora locală), au anunţat autorităţile locale, relatează Reuters.

Nevada – care desemnează şase dintre cei 538 de mari electori în Colegiul Electoral – este unul dintre statele în care continuă suspansul în duelul dintre Donald Trump şi Joe Biden, scrie News.ro.

În urmă cu patru ani, Nevada a votat cu democrata Hillary Clinton.

Aproape 15% dintre buletinele de vot exprimate nu au fost încă numărate, iar Biden îl devansează pe Trump cu mai puţin de 8.000 de voturi şi un scor de 49,3% la 48,7%.

Numărarea voturilor urmează să fie reluată joi dimineaţa, la ora locală (19.00, ora Republicii Moldova), a anunţat Departamentul Alegerilor din cadrul Secretariatului de Stat al Nevadei pe Twitter.

Buletinele de vot trimise cu poşta şi primite în ziua scrutinului, adică marţi, nu au fost luate în calcul şi nici buletinele de vot care urmează să sosească în cursul acestei săptămâni şi care este necesar să fi fost puse la poştă cel mai târziu marţi.

În acest stadiu, Joe Biden Joe Biden este creditat cu 227 de mari electori, iar Donald Trump cu 213.

Colegiul Electoral este alcătuit din 538 de mari electori. O majoritatea de 270 de voturi este necesară în vederea desemnării preşedintelui Statelor Unite de către colegiu.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!